Κοινωνία Δευτέρα 16/08/2021, 15:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διπλή μάχη στην Αττική: Δύσκολη η κατάσταση στα Βίλια – Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κερατέα

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κερατέα - Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα Βίλια

Διπλή μάχη στην Αττική: Δύσκολη η κατάσταση στα Βίλια – Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κερατέα

(upd) Διπλή μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν να κατασβήσουν τα εν εξελίξει πύρινα μέτωπα σε Κερατέα και Βίλια.

Οι φλόγες μαίνονται ανεξέλεγκτες, με τους ανέμους (4 έως 6 μποφόρ) να δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Οι αρχές, από την πλευρά τους, έχουν προχωρήσει σε εκκενώσεις αρκετών οικισμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο πυρκαγιές υπάρχουν καταγγελίες για εμπρησμό, τις οποίες η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη αρχίσει να διερευνά.

Διπλή μάχη στην Αττική: Δύσκολη η κατάσταση στα Βίλια – Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κερατέα-1

Στο όρο Πατέρα η πυρκαγιά των Βιλίων

Στα Βίλια, όπου η κατάσταση κρίνεται ως πιο σοβαρή, οι φλόγες ήδη βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Πατέρα, με κατεύθυνση προς τα Μέγαρα. Πληροφορίες δε, κάνουν λόγο για ζημιές σε σπίτια και αποθήκες.

Αυτή την στιγμή, κύριο μέλημα της Πυροσβεστικής είναι το μέτωπο να μην κινηθεί προς την κορυφογραμμή του όρους, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα γίνουν στάχτη χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους.

Σε απόλυτη προτεραιότητα βρίσκεται και η προστασία του χωριού των Βιλίων, καθώς η αλλαγή της κατεύθυνσης των ανέμων διατηρεί τις αρχές σε ύψιστο συναγερμό.

Από νωρίς το μεσημέρι έχουν εκκενωθεί η Βινέζα, το Μικρό και το Μέγα Βαθυχώρι, ο Άγιος Γεώργιος, η Αγία Παρασκευή, το Κρύο Πηγάδι και το Παλαιοχώρι. Στο μέτωπο επιχειρούν 61 πυροσβέστες, 25 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. 

Διπλή μάχη στην Αττική: Δύσκολη η κατάσταση στα Βίλια – Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κερατέα-2

Οριοθετημένη η φωτιά στην Κερατέα

Την ίδια ώρα, κάπως καλύτερη είναι η εικόνα στην Κερατέα, όπου οι πυροσβεστικές αρχές έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν το μέτωπο της φωτιάς. Αυτή την ώρα, το μεγάλο στοίχημα είναι να αποφευχθούν οι αναζωπυρώσεις και να προστατευτεί ο Εθνικός Δρυμός του Σουνίου.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν κατά μήκους του τόξου Μερκάτι – Συντερίνα – Άγιο Κωνσταντίνο, τα οποία έχουν εκκενωθεί από νωρίς το μεσημέρι. Συνολικά, στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής, επιχειρούν 91 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 34 οχήματα, έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπετρα.

Αρκετά σπίτια έχουν υποστεί μερικές ή ολικές ζημιές, με την Πυροσβεστική να μην έχει μέχρι στιγμής ακριβή εικόνα για τον αριθμό των καταστροφών. Μία γυναίκα δε, χρειάστηκε την παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί.

Διπλή μάχη στην Αττική: Δύσκολη η κατάσταση στα Βίλια – Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κερατέα-3

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News