Κοινωνία Τετάρτη 11/08/2021, 19:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΑΣ: Κίνδυνος οικονομικής εξαπάτησης με αφορμή τις πυρκαγιές

φωτ. InTime News

Τον κώδωνα του κινδύνου για περιστατικά οικονομικής εξαπάτησης κρούει η Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή τις εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων για την υποστήριξη των πυρόπληκτων πολιτών.

Όπως υπενθυμίζει η διοίκηση της ΕΛΑΣ, κατά το παρελθόν -κυρίως μετά από περιστατικά που ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη- έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα οικονομικής εξαπάτησης πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν σε εράνους – εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί διεθνώς ότι επιτήδειοι προφασιζόμενοι τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη θυμάτων, υποδεικνύουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών για τη συγκέντρωση ποσών, χωρίς ωστόσο να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να διασφαλίζεται η κατάληξη αυτών.

Λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών και καθώς δημιουργούνται συνθήκες τέλεσης ανάλογων περιστατικών, η ΕΛΑΣ  συστήνει στους πολίτες να εμπιστεύονται μόνο θεσμοθετημένους φορείς, οι οποίοι υπόκεινται σε έλεγχο από την πολιτεία, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησής τους από επιτήδειους, με φυσικό τρόπο ή διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν τις τοπικές αστυνομικές Αρχές ή να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμη και σε απόπειρα απάτης σε βάρος τους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News