Κοινωνία Δευτέρα 9/08/2021, 09:04
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛΑΣ που φέρεται να ρώτησε πολίτη εάν είχε πολιτικό μέσο

Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛΑΣ που φέρεται να ρώτησε πολίτη εάν είχε πολιτικό μέσο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, ανώτερος αξιωματικός στην Πελοπόννησο, ο οποίος φέρεται να ρώτησε πολίτη, οποίος του ζήτησε να στείλει πυροσβεστικό όχημα για να σώσει το σπίτι του από τις φλόγες, εάν έχει πολιτικό μέσο. Για την υπόθεση διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο πολίτης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό για την πυρκαγιά που έφτασε στο χωριό του στην Αρκαδία και το σπίτι του αναφέρει τη συγκριμένη συνομιλία του με τον αξιωματικό. Όπως καταγγέλει τηλεφώνησε στον αξιωματικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας και του ζήτησε ένα πυροσβεστικό όχημα να σώσει το σπίτι του. Εκείνος επικοινώνησε με την Πυροσβεστική που αρνήθηκε και τότε, πάντα σύμφωνα με την μαρτυρία του πολίτη, τον ρώτησε εάν έχει κάποιο πολιτικό μέσο.

Μετά τη δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου βίντεο, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, τις πρωινές ώρες, η οποία αναφέρει: «Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News