Κοινωνία Τετάρτη 4/08/2021, 10:05
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εθνικό Αστεροσκοπείο για Αττική: «Μείνετε εντός των σπιτιών με κλειστά παράθυρα και πόρτες»

AP Photo

Σύσταση στους κατοίκους της Αττικής να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες ή να χρησιμοποιούν ειδική μάσκα προστασίας αν κυκλοφορούν έξω απευθύνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Όπως επισημαίνει το ΕΑΑ, η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη σήμερα, όσον αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5, δηλαδή τα λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια με διάμετρο έως 2,5 εκατομμυριοστά του μέτρου, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη.

«Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες. Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5» αναφέρει.

Μπορεί κανείς να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις τιμές ων σωματιδίων PM2.5 στην διεύθυνση: https://www.purpleair.com/map?opt=1/mPM25/a10/cC0#10.21/38.021/23.7292

Τα στοιχεία προέρχονται από την ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετρήσεων ποιότητας αέρα PurpleAir: Real-time Air Quality Monitoring που στηρίζεται στη νέα γενιά αισθητήρων του Διαδικτύου των Πραγμάτων. Οι μονάδες είναι σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο και οι τιμές που εμφανίζονται, είναι αβαθμονόμητες και πρέπει να διαιρεθούν με έναν παράγοντα 1.8 περίπου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News