Κοινωνία Δευτέρα 2/08/2021, 19:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: 40.000 οι ημερήσιοι εμβολιασμοί – Τα σενάρια για την 3η δόση

Φωτ. AP

Αισθητά μειωμένοι είναι οι εμβολιαστικοί ρυθμοί το τελευταίο διάστημα, κάτι το οποίο -σύμφωνα με τους ειδικούς- οφείλεται στις καλοκαιρινές διακοπές των πολιτών.

Όπως διευκρίνισε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μέχρι τις 6.00 το απόγευμα είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 37.000 εμβολιασμοί, αριθμός που απέχει παρασάγγας από τις επιδόσεις των 100.000 και πλέον εμβολιασμών των προηγούμενων εβδομάδων.

Κατά μέσο όρο, δε, η ημερήσια επίδοση κυμαίνεται σε 40.000 εμβολιασμούς.

Πάντως, από την έναρξη της «Επιχείρησης Ελευθερίας» έχουν γίνει 10,5 εκατ. εμβολιασμοί, με 5.170 εκατ. πολίτες να έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Δηλαδή το 49% του γενικού πληθυσμού και το 58% του ενήλικου πληθυσμού.

Όσον αφορά τους εφήβους 15 έως 17 ετών, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού 33.000 άτομα, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα για τις ηλικίες 12 έως 14 ετών ανέρχονται σε 5.300 άτομα.

Την ίδια ώρα, ο κ. Θεμιστοκλέους, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, γνωστοποίησε ότι για το πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες.

Ερωτηθείς, παράλληλα, για το ενδεχόμενο χορήγησης και τρίτης «ενισχυτικής» δόσης, ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας επεσήμανε ότι «αν το εισηγηθούν οι ειδικοί και δώσουν τις κατευθυντήριες οδηγίες, επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι».

Η επιχείρηση για την τρίτη δόση, όπως εξήγησε τέλος, -εφόσον δοθεί το «πράσινο φως»- θα κινηθεί σε τρεις άξονες: Ηλικιακά, ανοσοκατασταλμένους και χρόνος χορήγησης τους εμβολίου.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News