Κοινωνία Σάββατο 31/07/2021, 19:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας: Κάηκαν πάνω από 20 σπίτια στη Ζήρια

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας: Κάηκαν πάνω από 20 σπίτια στη Ζήρια

Τουλάχιστον 20 σπίτια εκτίμησε ότι έχουν καεί στη Ζήρια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. 

Έκανε λόγο για αναζωπύρωση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει την προηγούμενη Δευτέρα με μια μικρή εστία που ξέφυγε πολύ γρήγορα. «Άργησαν να έρθουν τα πυροσβεστικά μέσα, εξαπλώθηκε παρά πολύ γρήγορα η φωτιά, πρόκειται για κατάφυτη και καταπράσινη περιοχή, έχει διανύσει η πυρκαγιά πάνω από 30 χιλιόμετρα, το δυτικό μέτωπο είναι σε εξέλιξη προς Πάτρα και το ανατολικό προς Λόγγο Ανατολικά του Αιγίου».

Είναι, δήλωσε ο κ. Ντίνος, τεράστιες οι ζημιές, βλέπω ένα τεράστιο σπίτι να καίγεται, πρόκειται για απόλυτη καταστροφή, πάνω από 20 σπίτια καήκαν. «Πολλά σπίτια (κάηκαν)… Πέρασε μέσα από τον οικισμό, εκκενώθηκε γρήγορα. Το Λαμπίρι δεν φαίνεται από τον καπνό, καίγεται». 

Όπως είπε, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, τη στιγμή που όταν νυχτώσει τα εναέρια θα πάψουν να επιχειρούν. 

Σημειώνεται ότι μόνο όσα αυτοκίνητα έχουν κατεύθυνση προς Πάτρα κινούνται κανονικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ρεύμα κυκλοφορίας της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου προς την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί έχουν κατεύθυνση προς Αθήνα, ενημερώνονται στα διόδια της γέφυρας ότι πρέπει να ακολουθήσουν την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, λόγω της φωτιάς στην Αιγιάλεια και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην νέα και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών – Κορίνθου.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας έφτασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Δύο φορές έχει ενεργοποιηθεί μέχρι στιγμής το 112 για να ειδοποιήσει όσους πολίτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή να εκκενώσουν τους οικισμούς τους. Συγκεκριμένα στις 14:35 οι πολίτες που βρίσκονταν στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν ενώ στις 17:45 στάλθηκε ξανά μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News