Κοινωνία Παρασκευή 16/07/2021, 09:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Τζανάκης: Έως και 600.000 κρούσματα στο δ’ κύμα

4.500 ημερήσια περιστατικά Covid έως τα μέσα Αυγούστου

Ν. Τζανάκης: Έως και 600.000 κρούσματα στο δ’ κύμα

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς προειδοποιούν ότι το νέο κύμα μπορεί να οδηγήσει στη μόλυνση σχεδόν του 1/3 των ανεμβολίαστων πολιτών.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκου Τζανάκη, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για έως 400.000 – 600.000 νέα κρούσματα, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έξαρσης.

Κι αυτό, λόγω του γεγονότος ότι ο εμβολιαστικός ρυθμός δεν αυξάνεται και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν τηρούνται σε επαρκή βαθμό.

Αποτέλεσμα είναι, όπως εκτίμησε ο καθηγητής, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων να φθάσει έως τα 4.500 στα μέσα Αυγούστου. «Εάν αυξανόταν ο εμβολιαστικός ρυθμός και τηρούνταν τα μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων θα ανερχόταν στα 3.000-3.500 κρούσματα» έσπευσε να προσθέσει.

«Οι ανεμβολίαστοι να μην ανησυχούν. Θα εμβολιαστούν δια φυσικού, αλλά επώδυνου τρόπου. Θα τους επιλέξει ο ιός. Σε αυτό το κύμα, το 1/3 των ανεμβολίαστων θα νοσήσει. Αυτό αντιστοιχεί σε 400.000-600.000 ανθρώπους» συνέχισε ο κ. Τζανάκης.

Την ίδια ώρα, γνωστοποίησε ότι αυξητική τάση έχει αρχίσει να καταγράφεται και στον αριθμό των εισαγωγών, καθώς οι νέες νοσηλείες κυμαίνονται πλέον σε 100 έως 120, δείγμα της επίδρασης του εν εξελίξει κύματος.

«Ο Ευαγγελισμός από τις δύο εισαγωγές την ημέρα έχει πάει στις 20-25 και το νοσοκομείο Σωτηρία ξαναφτιάχνει κλινικές μονάδες Covid» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι το 99% των νέων εισαγωγών αγορά ανεμβολίαστους πολίτες ή πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Όσον αφορά τις ηλικίες των εισαχθέντων στα νοσοκομείο, επεσήμανε ότι πρόκειται κυρίως για μικρής ηλικίας άνθρωποι, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. «Νοσηλεύονται ακόμα και 20αρηδες και 25αρηδες. Από ασθενείς δικούς μου που με παίρνουν τηλέφωνο, δεν είναι κανένας πάνω από 40 ετών».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Τζανάκη, ο αριθμός των νέων εισαγωγών θα αγγίξει τις 200 – 300 ημερησίως στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να προβλέψει ποια ακριβώς θα είναι η εικόνα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News