Κοινωνία Δευτέρα 5/07/2021, 10:52
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε διαβούλευση το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής παιδιών 0-4 ετών

Σε διαβούλευση το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής παιδιών 0-4 ετών

Σε δημόσια ανοικτή διαβούλευση τίθεται σήμερα στην πλατφόρμα paidi.gov.gr, το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής παιδιών 0-4 ετών.

Το υπουργείο Εργασίας καλεί πολίτες, φορείς, ερευνητικά ή εκπαιδευτικά ιδρύματα, ΜΚΟ και οποιονδήποτε άλλο οργανισμό ή νομικό πρόσωπο, να συμμετέχει στη διαβούλευση του νέου πλαισίου και να καταθέσει σχόλια.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, ,«είναι η πρώτη φορά, που πρόκειται να συζητηθεί σε δημόσια βάση, ένα πλαίσιο προσχολικής αγωγής που έχει ως στόχο να εστιάσει στην κοινωνική, ψυχολογική, νοητική και συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών ηλικίας 0-4, αλλά και στον εντοπισμό μαθησιακών δυσκολιών ή άλλων διαταραχών».

Στόχος του νέου πλαισίου, είναι «η εισαγωγή καινοτόμων παιδοκεντρικών μοντέλων τα οποία ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της νέας εποχής. Κεντρικοί άξονες είναι, η ανάπτυξη, καθοδήγηση και βελτίωση των ικανοτήτων, καθώς και η επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των παιδιών στην κοινωνία. Αποτελεί μία καίρια παρέμβαση, ρυθμιστικού χαρακτήρα, για το ημερήσιο πρόγραμμα προσχολικής αγωγής των δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών σταθμών. Είναι επίσης, η πρώτη φορά, που μπαίνουν στο επίκεντρο οι ανάγκες των παιδιών και όχι αποκλειστικά το κτιριολογικό και η στελέχωση των δομών».

«Αυτό που επιδιώκουμε, είναι για πρώτη φορά, το πρόγραμμα των δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών κέντρων προσχολικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 0-4 ετών, να έχει ένα ενιαίο και ρυθμισμένο πλαίσιο ανάπτυξης δεξιοτήτων. Στόχος μας είναι η ισότητα στην ευκαιρία για κάθε παιδί στη χώρα μας» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News