Κοινωνία Δευτέρα 5/07/2021, 08:42
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Βασιλακόπουλος: Αν προστρέξουμε στον εμβολιασμό δεν θα έχουμε νέο κύμα

Θ. Βασιλακόπουλος: Αν προστρέξουμε στον εμβολιασμό δεν θα έχουμε νέο κύμα

«Δεν βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα. Το αν θα έρθει και τι ένταση θα έχει εξαρτάται από εμάς» δήλωσε ο Καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Σήμερα θα συμπληρώσουμε 4 εκατ. συνανθρώπους μας που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και 1 εκατ. που θα έχει κάνει μια δόση. Αν προστρέξουμε στον εμβολιασμό όλοι προλαβαίνουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας για να προλάβουμε οποιοδήποτε κύμα» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega προσθέτοντας: «Αν εμβολιαστούμε προλαβαίνουμε να φτάσουμε το 80% τέλος Αυγούστου και δεν θα έχουμε κανένα κύμα».

Για το ποσοστό των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, στάθηκε στην περίπτωση του σκευάσματος της AstraZeneca: «Υπάχουν άνθρωποι που φοβούνται. Στις σχολές επικοινωνίας το εμβόλιο της AstaZeneca θα είναι παράδειγμα απαράδεκτης επικοινωνίας. Αυτό το εμβόλιο έχει δημιουργήσει πολύ σοβαρό πρόβλημα παρότι είναι ένα πολύ καλό εμβόλιο» ανέφερε. Σημείωσε ακόμη πως «ο δισταγμός που υπάρχει πρέπει να αντιμετωπιστεί σε πολλά επίπεδα». «Για παράδειγμα, ακόμα και σε εμβολιαστικά κέντρα κάποιοι συνάδελφοι είναι πολυ αυστηροί στα κριτήρια που δέχονται κάποιος να εμβολιαστεί ή όχι» πρόσθεσε.

Εκτίμησε ακόμη πως «είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα δούμε αυξημένα κρούσματα αν δεν εμβολιαστούμε μαζικά». Υπενθύμισε επίσης ότι «η μάσκα δεν έχει φύγει στους εσωτερικούς χώρους κι ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός η σύσταση είναι να τη φοράμε» καθώς «ο κορωνοϊός είναι εδώ».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News