Κοινωνία Κυριακή 20/06/2021, 11:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψυχολόγος ΕΛ.ΑΣ. για 32χρονο: Δεν είχε συναίσθημα

Ψυχολόγος ΕΛ.ΑΣ. για 32χρονο: Δεν είχε συναίσθημα

Από την αρχή ήταν φανερό ότι η δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν, δεν άγγιζε τον 32χρονο πιλότο συναισθηματικά. Αυτό επεσήμανε ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας που συζήτησε μαζί του μετά την ομολογία του εγκλήματος. 

«Από την αρχή δεν είχε συναισθηματική συνείδηση ο 33χρονος πιλότος και συνεχίζει να παίζει ένα ρόλο» δήλωσε ο ψυχολόγος στο Skai.gr. Ο ίδιος θεωρεί πως η πράξη του συζυγοκτόνου ήταν συνειδητή και πως το ίδιο συνειδητά σκότωσε και τον σκύλο τους διαπράττοντας δύο φόνους με σωματική επαφή και με παρουσία του παιδιού του στον χώρο.

«Ακόμα και ο τρόπος που την σκότωσε δηλαδή ότι πέθανε στα χέρια του, είχε σωματική επαφή με το θύμα και ότι την δολοφόνησε ενώ ήταν στον χώρο το παιδί τους δείχνει επίσης την απουσία συναισθήματος για την πράξη του φόνου» εξήγησε, προσθέτοντας: «Aκόμα και να προσπαθήσεις να δικαιολογήσεις έναν φόνο μετά δείχνει απουσία συναισθήματος. Διαφαίνεται έντονα αυτό και από το γεγονός ότι πήρε ένα κουτάβι που δεν ήταν καν ενός ετών, και το κρέμασε από την σκάλα για να δικαιολογήσει μια πράξη και να στήσει ένα σκηνικό. Έχει κάνει ήδη ένα φόνο και κάνει έναν δεύτερο. Το κουτάβι το πήραν με την έννοια να μεγαλώσει δίπλα στο μωρό τους. Δηλαδή συμβολικά αν το δει κάποιος αυτό είναι πάρα πολύ άρρωστο».

Σημειώνει επίσης πως η μεγάλη διαφορά ηλικίας τους και το γεγονός ότι η σχέση άρχισε όταν η Καρολάιν ήταν ακόμη στην εφηβεία σημαίνει πως ήταν πιθανότατα μία άνιση σχέση με εκείνον να έχει κυριαρχικό ρόλο.

«Πρέπει να μας κάνει να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο 27-28 ετών να ερωτευτεί, να παντρευτεί, να κάνει σχέση με ένα κορίτσι που είναι 15 ή 16 ετών. Τι κάνουμε ως κοινωνία για αυτό το πράγμα. Τι κάνει το περιβάλλον ενός παιδιού αυτής της ηλικίας σε μια τέτοια περίπτωση; Πόσο μετράει το status το κοινωνικό, το επαγγελματικό στο πως εμείς αντιδράμε σε αυτό; Αν εκείνος δεν ήταν πιλότος ελικοπτέρου και έκανε άλλο επάγγελμα τι θα έκανε το περιβάλλον σε αυτή την περίπτωση;» λέει.

Αναφερόμενος στη μικρή Λυδία σημειώνει πως θα χρειαστεί πολύ μεγάλη υποστήριξη. «Είναι πολύ τραγικό ότι αυτό το παιδί όταν μεγαλώσει θα μάθει ότι ο μπαμπάς του δολοφόνησε την μαμά του. Δεν μπορεί να κρατηθεί κρυφό. Θα δει δημοσιεύματα της εποχής. Ένας πολύ δύσκολος τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος την ζωή του και αυτό ίσως είναι το πιο τραγικό από όλα πέρα από την δολοφονία του ίδιου του θύματος».

Πηγή: skai.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News