Κοινωνία Παρασκευή 18/06/2021, 16:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ. για δολοφονία Καρολάιν: Έτσι φτάσαμε στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Κλειδί το ψηφιακό υλικό

ΕΛ.ΑΣ. για δολοφονία Καρολάιν: Έτσι φτάσαμε στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Τα στοιχεία εκείνα με τα οποία η αστυνομία οδηγήθηκε στην εξιχνίαση της δολοφονίας της Καρολάιν στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά παρουσίασαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. «Δουλέψαμε με πείσμα, η υπόθεση ήταν δύσκολη. Η αστυνομία δεν δουλεύει με υποψίες. Οφείλει να τεκμηριώνει αδιάσειστα ό,τι λέει. Σημείο – κλειδί ήταν ότι έχτισε μία σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο» σημείωσε ο διευθυντής Ασφαλείας Πέτρος Τζεφέρης, προσθέτοντας ότι ήταν πολύ σημαντικό το γεγονός πως χτίστηκε σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος.

Η διευθύντρια εγκληματικών εργαστηρίων, Πηνελόπη Μηνιάτη από την πλευρά της αναφέρθηκε στις εργαστηριακές εξετάσεις και την αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού. 

Το ψηφιακό υλικό πρόδωσε τον δράστη

Όπως είπε τα αποτελέσματα των πολυήμερων εργαστηριακών εξετάσεων κατέδειξαν την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και έγινε άμεσα κατανοητό ότι οι συνθήκες απαιτούσαν περαιτέρω διερεύνηση. Εξαιρετικά κρίσιμη αποδείχθηκε η αξιοποίηση του ψηφιακού υλικού που εξετάστηκε από το τμήμα ψηφιακών πειστηρίων, αφού κατέδειξε πως υπήρχαν έντονες αναντιστοιχίες των δεδομένων με τα όσα υποστήριζε ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν, ο οποίος και τελικά ομολόγησε το έγκλημα. 

Σύμφωνα με τον  προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Κώστας Χασιώτη, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, βρήκαν το θύμα στο κρεβάτι νεκρό, τον σύζυγο δεμένο και το βρέφος πάνω στο θύμα. Το θύμα ήταν και δεμένο πισθάγκωνα. Βρέθηκαν επίσης σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από το δέσιμο, αλλά αυτά ήταν αχνά και σε σχέση με τον χρόνο με τον οποίο ήταν δεμένος δεν αντιστοιχούσαν. Ένα παράθυρο ήταν παραβιασμένο, ενώ ήταν ασυνήθιστο το ότι ο σκύλος της οικογένειας βρέθηκε κρεμασμένος στην κουπαστή της σκάλας. Ο κ. Χασιώτης επιβεβαίωσε ότι τα πιο κρίσιμα στοιχεία ήταν η κάμερα που υπήρχε στο σαλόνι της οικίας, τα κινητά τηλέφωνα και το έξυπνο ρολόι της 20χρονης.

Όπως εξήγησε μετά τη συλλογή πλήθους υλικού, η ΕΛ.ΑΣ δεν κατάφερε να διαπιστώσει την ύπαρξη άλλων προσώπων στον χώρο, άρα μόνο μια εκδοχή έμενε πιθανή: Η έρευνα έπρεπε αναγκαστικά να στραφεί αναγκαστικά στον σύζυγο.

Η ομολογία για το έγκλημα και τη σκηνοθεσία της ληστείας 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, ο 32χρονος αποκάλυψε ότι το ζευγάρι είχε συχνούς τσακωμούς. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η 20χρονη τον έσπρωχνε και τον χτυπούσε, ενώ το μοιραίο βράδυ -όπως ισχυρίστηκε- είχαν προστριβές με αφορμή το μωρό και ο ίδιος έμεινε στο σαλόνι, ενώ το θύμα ανέβηκε στη σοφίτα. Τη νύχτα ο 32χρονος ξύπνησε κι ανέβηκε στη σοφίτα, έβαλε το μωρό στην κούνια και ξάπλωσε στο κρεβάτι. Κατά την εκδοχή που παρουσίασε στην ομολογία του, η 20χρονη ξύπνησε και του είπε ότι δεν θέλει ούτε τον ίδιο ούτε το μωρό. Εκείνος φέρεται να έχασε την ψυχραιμία του, ανέβηκε από πάνω της και την έπνιξε με το χέρι, πιέζοντας το πρόσωπό της ένα μαξιλάρι.

Υπολογίζεται ότι επί δύο ώρες σκηνοθετούσε τη ληστεία, αφού σύμφωνα με τα όσα ομολόγησε ο ίδιος έπνιξε τη σύζυγό του περίπου στις 4:00 τα ξημερώματα και ειδοποίησε την αστυνομία λίγο μετά τις 6:00 το πρωί. Ο ίδιος είχε κάνει λόγο για τρεις δράστες που παραβίασαν παράθυρο της μεζονέτας και αφαίρεσαν 15.000 ευρώ, αφού πρώτα προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο στην 20χρονη.

Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση 

Στον 32χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου. Παράλληλα ασκήθηκε δίωξη για δύο πλημμελήματα: Ψευδή καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ´ εξακολούθηση στις αρχές.

Οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης εις βάρος του 32χρονου, κρίνοντας τον ύποπτο φυγής λόγω της ιδιότητάς του ως πιλότου και της οικονομικής του επιφάνειας, ύποπτο τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας του τρόπου που σκότωσε την Καρολάιν και του τρόπου με τον οποίο παραπλάνησε τις αρχές με ψευδή στοιχεία. Κατά το σκεπτικό των αρχών οι ενέργειες του πιλότου δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News