Κοινωνία Σάββατο 19/06/2021, 21:43
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Την ξύπνησα και τη σκότωσα» λέει ο 33χρονος

Στη συμπληρωματική του απολογία ισχυρίστηκε ότι κράτησε με δύναμη πάνω στο πρόσωπο τής συζύγου του ένα μαξιλάρι για τουλάχιστον πέντε λεπτά

φωτ. InTime News

Ο 33χρονος σύζυγος του θύματος στα Γλυκά Νερά μίλησε για δεύτερη φορά στους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών, κατά τη διάρκεια παραμονής του στη ΓΑΔA, αλλάζοντας σημαντικά την κατάθεσή του σε σχέση με την αρχική του ομολογία και αναιρώντας τελικά ότι είχε μακρά διαφωνία με την 20χρονη Κάρολαϊν πριν τη δολοφονήσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο πιλότος μίλησε ξανά με τους αστυνομικούς τα ξημερώματα του Σαββάτου πριν πάει στον εισαγγελέα όπου και ομολόγησε ότι ξύπνησε την Καρολάιν και την έπνιξε.

Στη συμπληρωματική του απολογία ισχυρίστηκε ότι κράτησε με δύναμη πάνω στο πρόσωπο τής συζύγου του ένα μαξιλάρι για τουλάχιστον πέντε λεπτά.

Η ομολογία του πιλότου προκύπτει κι από το έξυπνο ρολόι που φορούσε η Καρολάιν, και κατέγραφε τους καρδιακούς παλμούς, όπως επισήμανε και η ιατροδικαστής στην αναλυτική της έκθεση:

«Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα  από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος» αναφέρεται στην έκθεση. 

Εν τω μεταξύ αναφερόμενη στην εξέταση που έκανε στον 33χρονο δράστη οκτώ ώρες μετά την κλήση της αστυνομίας ξεκαθαρίζει πως δεν ήταν δυνατόν να έχει μείνει δύο ώρες αναίσθητος, όπως είχε υποστηρίξει. «Ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας» αναφέρει. 

Τα 10 λάθη του πιλότου 

Εν τω μεταξύ μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης περιέγραψε 10 λάθη του δράστη, τα οποία και οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης: 

Όπως ανέφερε, τα δέκα λάθη ήταν:

  • Το παράθυρο από το οποίο υποτίθεται ότι μπήκαν οι ληστές ήταν παραβιασμένο από μέσα.
  • Οι κάρτες μνήμης αφαιρέθηκαν από τους υποτιθέμενους ληστές σύμφωνα με την κατάθεση του δράστη. Πώς ήξεραν οι ληστές ότι οι κάμερες έχουν κάρτες μνήμης;
  • Ο τρόπος που ήταν δεμένος έδειχνε ότι άνετα με τα χέρια του μπορούσε να καλέσει την αστυνομία.
  • Η ψυχρότητα που είχε αφού τον έλυσαν οι αστυνομικοί. Τους ρώτησε αν είναι νεκρή. 
  • Η ταινία ήταν σφιγμένη γύρω από το λαιμό, όχι όμως γύρω από το πρόσωπο. 
  • Η λεπτομερής περιγραφή για τα όπλα των υποτιθέμενων ληστών.
  • Η υποτιθέμενη λιποθυμία, για να μπορέσει να ξεφύγει από απαντήσεις που θα τον έκαναν να πέσει σε αντιφάσεις.
  • Ξέχασε ότι το ρολόι της Καρολάιν καταγράφει τους παλμούς της και την ώρα.
  • Το κινητό του κατέγραφε τις κινήσεις του.
  • Στις καταθέσεις του στην αστυνομία υπήρχαν αντιφάσεις.

Moneyreview.gr

Money Review