Κοινωνία Σάββατο 19/06/2021, 12:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Καρολάιν: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Τα 10 λάθη του πιλότου

Δολοφονία Καρολάιν: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Έναν μαρτυρικό, αγωνιώδη θάνατο περιγράφει το πόρισμα της ιατροδικαστή, που ανέλαβε την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν. 

Όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της άτυχης κοπέλας δεν ήταν ακαριαίος. Επήλθε από ασφυξία, έπειτα από φραγή των αεροφόρων οδών για περίπου 6 λεπτά. Το στοιχείο αυτό έρχεται σε σύγκρουση με το σενάριο του εν βρασμώ φόνου. 

Στο πρόσωπο της κοπέλας υπάρχει παραποίηση, υπάρχουν αιμορραγίες στα μάτια, μώλωπες και κακώσεις σε χείλη και γλώσσα, καθώς επίσης και κάκωση στον τράχηλο που σημαίνει ότι ίσως ο δράστης χρησιμοποίησε και αιχμηρό αντικείμενο προκειμένου να την σκοτώσει. 

Της επιτέθηκε στον ύπνο της 

Στην κατάθεση της η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το ρολόι που φορούσε το θύμα το πήρε ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Από τα στοιχεία που το ρολόι της έδωσε προκύπτει ότι το θύμα πιθανότατα κοιμόταν όταν της επιτέθηκε ο δράστης. 

«Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα  από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος» αναφέρεται στην έκθεση. 

Εν τω μεταξύ αναφερόμενη στην εξέταση που έκανε στον 33χρονο δράστη οκτώ ώρες μετά την κλήση της αστυνομίας ξεκαθαρίζει πως δεν ήταν δυνατόν να έχει μείνει δύο ώρες αναίσθητος, όπως είχε υποστηρίξει. «Ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίοεγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί 2 ώρες σε κατάσταση αναισθησίας» αναφέρει. 

Τα 10 λάθη του πιλότου 

Εν τω μεταξύ μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής κ. Γιώργος Καλλιακμάνης περιέγραψε 10 λάθη του δράστη, τα οποία και οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης: 

Όπως ανέφερε, τα δέκα λάθη ήταν:

  • Το παράθυρο από το οποίο υποτίθεται ότι μπήκαν οι ληστές ήταν παραβιασμένο από μέσα.
  • Οι κάρτες μνήμης αφαιρέθηκαν από τους υποτιθέμενους ληστές σύμφωνα με την κατάθεση του δράστη. Πώς ήξεραν οι ληστές ότι οι κάμερες έχουν κάρτες μνήμης;
  • Ο τρόπος που ήταν δεμένος έδειχνε ότι άνετα με τα χέρια του μπορούσε να καλέσει την αστυνομία.
  • Η ψυχρότητα που είχε αφού τον έλυσαν οι αστυνομικοί. Τους ρώτησε αν είναι νεκρή. 
  • Η ταινία ήταν σφιγμένη γύρω από το λαιμό, όχι όμως γύρω από το πρόσωπο. 
  • Η λεπτομερής περιγραφή για τα όπλα των υποτιθέμενων ληστών.
  • Η υποτιθέμενη λιποθυμία, για να μπορέσει να ξεφύγει από απαντήσεις που θα τον έκαναν να πέσει σε αντιφάσεις.
  • Ξέχασε ότι το ρολόι της Καρολάιν καταγράφει τους παλμούς της και την ώρα.
  • Το κινητό του κατέγραφε τις κινήσεις του.
  • Στις καταθέσεις του στην αστυνομία υπήρχαν αντιφάσεις.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News