Κοινωνία Πέμπτη 3/06/2021, 08:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειραιάς: Ανεστάλη η απεργία της ΠΕΝΕΝ – Αναχωρούν τα πλοία

Πειραιάς: Ανεστάλη η απεργία της ΠΕΝΕΝ – Αναχωρούν τα πλοία

Προς ομαλοποίηση βαίνει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, όπου το πρωί μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού απέκλεισαν την είσοδο πλοίου, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές επιβατών.

Η ΠΕΝΕΝ, που αντιδρά στο εργασιακό νομοσχέδιο, προχώρησε τελικά σε μετατροπή της 24ωρης απεργίας σε στάση εργασίας έως τις 9 το πρωί και πλέον τα δρομολόγια αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά. 

Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε πως η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση είχε κηρυχτεί παράνομη από τη δικαιοσύνη. «Η επιλογή ενός σωματείου να κινηθεί εκτός του πλαισίου της νομιμότητας, συνιστά λανθασμένη πρακτική, που στρέφεται κατά των επιβατών και δεν υπηρετεί το συνδικαλιστικό κίνημα» επισήμανε. Ανέφερε ακόμη πως το υπουργείο Ναυτιλίας λειτούργησε άμεσα προκειμένου να αποτραπεί η ταλαιπωρία των επιβατών. «Ο στόχος επετεύχθη και τα πλοία ήδη αναχωρούν» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News