Κοινωνία Τρίτη 25/05/2021, 17:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοδος της Ελλάδας στις καλύτερες χώρες να ζει κανείς στην πανδημία

H Σιγκαπούρη έπεσε από το Νο1, δίνοντας τον τίτλο της καλύτερης χώρας για να ζει κανείς στην πανδημία στη Νέα Ζηλανδία

Άνοδος της Ελλάδας στις καλύτερες χώρες να ζει κανείς στην πανδημία

Έξι θέσεις ανέβηκε η Ελλάδα στη λίστα του Bloomberg με τις καλύτερες χώρες να ζει κανείς στην πανδημία. Αυτό τον μήνα, η χώρα μας βρίσκεται στην 33η θέση, αμέσως μετά την Ελβετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η Ελλάδα «σκοράρει» καλά στο δείκτη θετικότητας (4,3%) και στη θνησιμότητα (3,1% τον τελευταίο μήνα) και δευτερευόντως στο σύνολο των θανάτων (1.129 ανά 1 εκατ. πληθυσμού) και στα κρούσματα (557 ανά 100.000 πληθυσμού στον μήνα). Από τα κριτήρια που χρησιμοποιεί η έρευνα, η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλότερα στην εμβολιαστική κάλυψη (22,9%).

Κατά τα άλλα, η κατάταξη του Bloomberg παρουσιάζει μεταβολές σε σχέση με τον περασμένο μήνα, καθώς η Σιγκαπούρη έπεσε από το Νο1, δίνοντας τον τίτλο της καλύτερης χώρας για να ζει κανείς στην πανδημία στη Νέα Ζηλανδία.

Η πτώση της Σιγκαπούρης ακολουθεί την πτώση και άλλων ασιατικών χωρών που κατάφεραν μεν να ελέγξουν καλά την πανδημία, όμως έχει μείνει πιο πίσω στους εμβολιασμούς. Ταϊβάν και Ισπανία βγήκαν εκτός του top 10, ενώ αντίθετα οι ΗΠΑ και χώρες της Ε.Ε. ανεβαίνουν  σταθερά. Η Βρετανία ανέβηκε στην 11η θέση και οι ΗΠΑ στην 13η.

Μεγάλη άνοδο θέσεων πέτυχαν η Γαλλία, η Τσεχία και η Πολωνία, λόγω των εμβολιασμών και της άρσης των lockdowns.

Άνοδος της Ελλάδας στις καλύτερες χώρες να ζει κανείς στην πανδημία-1

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News