Κοινωνία Παρασκευή 30/04/2021, 19:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μειωμένη η έξοδος των Αθηναίων, «γέμισαν» οι παραλίες

Στο έργο της Τροχαίας συνδράμουν και κλιμάκια της Αρχής Διαφάνειας

Μειωμένη η έξοδος των Αθηναίων, «γέμισαν» οι παραλίες

Περιορισμένη η κίνηση σε σχέση με χθες, αλλά περίπου στα ίδια επίπεδα ο αριθμός «αναστροφών» των επίδοξων ταξιδιωτών από την Αττική κατεγράφη τη Μεγάλη Παρασκευή στις δύο βασικές οδικές πύλες εξόδου από το λεκανοπέδιο, στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί σήμερα, έως τις 6 το απόγευμα:

Από τα διόδια Ελευσίνας (Αθηνών – Κορίνθου) εξήλθαν 6.470 οχήματα, έναντι 11.116 το ίδιο διάστημα χθες. Παράλληλα, σημειώθηκαν 140 αναστροφές οδηγών προς την Αττική, που δεν τους επετράπη η έξοδος (έναντι 185 χθες).

Από τα διόδια Αφιδνών (Αθηνών – Λαμίας) εξήλθαν 6.754 οχήματα, έναντι 11.672 το ίδιο διάστημα χθες. Οι αναστροφές έφτασαν τις 86 (έναντι 31 χθες).

Από χθες, στο έργο της Τροχαίας συνδράμουν και κλιμάκια της Αρχής Διαφάνειας, ελέγχοντας και τα έγγραφα που φέρουν μαζί τους οι επιβάτες. Παράλληλα, εντατικοί είναι οι έλεγχοι και στον σταθμό των ΚΤΕΛ.

Στις παραλίες οι Αθηναίοι

Την ίδια ώρα, πάντως, ολοένα και αυξάνεται η κίνηση στις παραλίες της Αττικής που, όπως αναμενόταν, αποτέλεσαν τη διέξοδο των Αθηναίων, δεδομένης και της κατάργησης των διαδημοτικών μετακινήσεων. Υπενθυμίζεται ότι οι οργανωμένες παραλίες παραμένουν κλειστές και αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 15 Μαΐου, μαζί με την επανεκκίνηση του τουρισμού. 

Έως και την Τρίτη του Πάσχα υψηλή πληρότητα αναφέρουν εμβληματικά ξενοδοχεία της Αττικής, όπως ο Αστέρας Βουλιαγμένης ή το Grecotel Cape Sounio. Ανάλογο ήταν το σκηνικό, μάλιστα, και σε ξενοδοχεία πόλης όπως η Μεγάλη Βρεταννία καθώς και μονάδες στην περιφέρεια όπως το Elounda Peninsula All Suite. 

Αυτονόητα η πληρότητα αυτή περιορίζονται de facto από τα αυστηρά πρωτόκολλα για τις αποστάσεις και την ενδοξενοδοχειακή εστίαση. 

Είναι όμως χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή τα διαθέσιμα ανοιχτά δωμάτια σε μονάδες όπως ο Αστέρας, ο οποίος έχει σε λειτουργία μόνο το «Ναυσικά» και όχι τον «Αρίωνα», είναι όλα κρατημένα.

Εκτός όμως από ξενοδοχεία, μεγάλη ζήτηση είχαν και οι εξοχικές κατοικίες Airbnb στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής, ειδικά αυτές που διαθέτουν κήπο, με τις επιλογές να συρρικνώνονται σταδιακά τις τελευταίες ημέρες. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News