Κοινωνία Σάββατο 24/04/2021, 23:14
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Σ. Τσιόδρας: Πότε θα είναι ασφαλές να βγάλουμε τις μάσκες

Σ. Τσιόδρας: Πότε θα είναι ασφαλές να βγάλουμε τις μάσκες

Στα οφέλη των εμβολίων κατά του νέου κορωνοϊού αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο καθηγητής Σωτήρης Τσίοδρας, ενώ έκανε λόγο για πιθανό τέλος στις μάσκες για όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Όπως τόνισε, όταν δύο άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις είναι πολύ χαμηλά τα επίπεδα κινδύνου για σοβαρή νόσηση.

Χρειάζεται πολλή προσοχή και γενικός εμβολιασμός του πληθυσμού για να ξεπεραστεί η πανδημία, προειδοποίησε.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τις «Θεραπευτικές Εξελίξεις 2021» το απόγευμα του Σαββάτου, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος ανέφερε ότι τα στοιχεία που προκύπτουν ήδη από τον εμβολιασμό του πληθυσμού, που προχωρά καλά, φαίνεται ότι οι εμβολιασμένοι ασθενείς παύουν να διατρέχουν κίνδυνο θανάτου ή σοβαρής νόσησης από την Covid-19.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Νίκος Σύψας έδωσε τα στοιχεία του δείκτη μεταδοτικότητας Rt σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα.

Στην Αθήνα, είναι στο 0,95, κάτι που είναι αρκετά ενθαρρυντικό. Στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα είναι λίγο πάνω από το 1.

Σε περίπτωση που το RT παραμείνει κάτω από το 1, οι διασωληνωμένοι τον Ιούνιο θα πέσουν στους 400. 

Σημειώνεται ότι τις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα μέτρα και το ενδεχόμενο χαλάρωσής τους, ενώ είναι πιθανό να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News