Κοινωνία Τετάρτη 31/03/2021, 11:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

To Αλφαβητάρι Οικονομικών της ActionAid στις σχολικές αίθουσες

To Αλφαβητάρι Οικονομικών της ActionAid στις σχολικές αίθουσες

H ActionAid και τo πρόγραμμα οικονομικής εκπαίδευσης «Αλφαβητάρι Οικονομικών» έφεραν τις έννοιες της κατανάλωσης, της αποταμίευσης, του προϋπολογισμού και της επιχειρηματικότητας μέσα στις σχολικές τάξεις!

Από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 η μη κυβερνητική οργάνωση πραγματοποίησε συνολικά 22 εκπαιδεύσεις εκπαιδευτικών, στις οποίες συμμετείχαν σχολεία από 400 σημεία της Ελλάδας. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν συνεργασίες με 16 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδεύσεις, ανταποκρινόμενες στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, με τη συμμετοχή 547 εκπαιδευτικών από τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Δομήθηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι διαδραστικές και να επιτρέπουν τη συμμετοχή όλων, ενώ παρείχαν τα κατάλληλα εφόδια ώστε οι εκπαιδευτικοί που τις παρακολούθησαν να είναι πλήρως προετοιμασμένοι να εφαρμόσουν το εκπαιδευτικό υλικό «Αλφαβητάρι Οικονομικών» στις τάξεις τους. Στο πλευρό τους έχουν διαρκή συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένο μέντορα.

Το εκπαιδευτικό υλικό διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή στους εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στις εκπαιδεύσεις, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή του (προγράμματος) στις τάξεις!

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα συντονίζει η ActionAid, με χρηματοδότηση του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Το «Αλφαβητάρι Οικονομικών», είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των μελών της διεπιστημονικής ομάδας της ActionAid και της ΕΡΓΩ, και βασίζεται στη φιλοσοφία αντίστοιχων εγχειριδίων της Aflatoun International. Μέσω του προγράμματος θα δημιουργηθεί ένα ευρύτερο δίκτυο 2.000 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 42.000 μαθητών και μαθητριών σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και το εκπαιδευτικό υλικό έχει την έγκριση παιδαγωγικής καταλληλότητας από το ΙΕΠ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News