Κοινωνία Παρασκευή 19/03/2021, 11:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός στο «Μεταξά» μετά τα 24 κρούσματα σε υγειονομικούς – Το 55% του προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί

Μόνο το 55% του προσωπικού έχει εμβολιαστεί

Συναγερμός στο «Μεταξά» μετά τα 24 κρούσματα σε υγειονομικούς – Το 55% του προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Μεταξά», καθώς 24 μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου έχουν διαγνωσθεί θετικά στον νέο κορωνοϊό. Κρούσματα έχουν εντοπιστεί και μεταξύ των ασθενών, ωστόσο σύμφωνα με τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, Παύλου Σαρώφ, οι ασθενείς διεγνώσθησαν με τον ιό αμέσως μόλις εισήλθαν στο νοσοκομείο, κάτι που σημαίνει ότι δεν κόλλησαν από το προσωπικό. 

Ο ίδιος εξήγησε ότι για τους ασθενείς με Covid έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου, ενώ όλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open σχολίασε πάντως το μεγάλο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι μόλις το 55% του προσωπικού που εργάζεται στο νοσοκομείο έχει προς το παρόν εμβολιαστεί.  

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Θωμάς Κατσικάρος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, υποστήριξε ότι η διασπορα ξεκίνησε από συνοδούς ασθενών και ασθενείς. Φέρνοντας χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κ. Κατσικάρος είπε ότι «έγινε χειρουργείο σε ασθενή με τεστ αρνητικό. Στην πορεία βγήκε θετικός και δυο νοσηλεύτριες μετά τον έλεγχο βγήκαν θετικές ενώ ήταν εμβολιασμένες». Ανέφερε μάλιστα ότι τα κρούσματα στο προσωπικό έχουν ανέβει κοντά στα 30. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News