Κοινωνία Δευτέρα 8/03/2021, 15:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Κουφοντίνας

φωτ. ΑΠΕ - ΜΠΕ

Στο Συμβόυλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι συνήγοροι του Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά την απόρριψη και του δεύτερου αιτήματός του από το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας. Ζητούν να κριθεί εκεί η νομιμότητα ή μη της μεταγωγής του πολυισοβίτη, που νοσηλεύεται ύστερα από πολύμηνη απεργία πείνας. 

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης με την οποία απορρίφθηκε το δεύτερο αίτημα Κουφοντίνα, ο δρόμος της Δικαιοσύνης παραμένει ανοικτός, καθώς υποδεικνύεται ως αρμόδιο δικαστήριο το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Με την αίτηση στο ΣτΕ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η απόφαση μεταγωγής στο Δομοκό, την ακύρωση της σχετικής απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου και την αναστολή στην ισχύ της εν λόγω απόφασης.

Ειδικότερα υποστηρίζεται ότι η επίμαχη απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές του Δομικού είναι παράνομη και επιπλέον αντισυνταγματική (νόμος 4760 του 2020).

Το ανώτατο δικαστήριο αναμένεται, ενδεχομένως και αύριο, Τρίτη, να αποφανθεί σχετικά.

Πηγή: Kathimerini.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News