Κοινωνία Παρασκευή 5/03/2021, 15:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Δ. Κουφοντίνας – Εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Δ. Κουφοντίνας – Εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια εμφάνισε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Λαμίας. 

«Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του,  όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία» αναφέρει το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας» συμπληρώνει.

O Δ. Κουφοντίνας, που έχει καταδικασθεί για τη δολοφονία 11 ανθρώπων, πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου με αίτημα τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ δήλωσε σήμερα πως «η πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας και τον εξωθεί σε αυτό», ενώ υποστήριξε πως η απεργία πείνας είναι το μόνο μέσο που έχει στην κατοχή του ο κρατούμενος για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, ότι μπορεί να προσφύγει στην Δικαιοσύνη καθώς και ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης τον Σεπτέμβριο. 

Σήμερα εν τω μεταξύ θα ανακοινώσει πιθανότατα το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας την απόφασή του για το δεύτερο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με τη νομιμότητα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας στην πρότασή της υποστηρίζει ότι το συμβούλιο είναι αναρμόδιο να κρίνει σε αυτό το θέμα και η αρμοδιότητα ανήκει στην κεντρική επιτροπή μεταγωγών. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News