Κοινωνία Δευτέρα 22/02/2021, 19:06
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Περισσότερα από 30.000 εμβόλια σε μια μέρα – Αυξητική τάση στα ραντεβού

Περισσότερα από 30.000 εμβόλια σε μια μέρα – Αυξητική τάση στα ραντεβού

Περισσότεροι από 30.000 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα έως νωρίς το απόγευμα αποκάλυψε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην χώρα μας.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι έως σήμερα έχουν διεξαχθεί 725.000 εμβολιασμοί και τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο σε ποσοστό εμβολιακής κάλυψης και στην 4η θέση στην ΕΕ όσο αφορά στο εμβολιαστικό ρυθμό.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια αυξητική τάση στα ραντεβού και πως έως σήμερα έχουν κλειστεί 1.420.000 ραντεβού, τα οποία -όπως διευκρίνισε- βρίσκονται σε σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των δόσεων.

Τον Μάρτιο, είπε. αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι ως το Πάσχα εκτιμά ότι θα υπάρχει ένα καλό « ποσοστό ανοσίας ειδικά στα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό».

Αποκάλυψε δε ότι σήμερα λάβαμε 112.000 δόσεις από την Pfizer, ενώ τις προηγούμενες ημέρες 24.000 δόσεις από την  Moderna και 90.000 από την Astrazeneca.

Μαρία Θεοδωρίδου

«Εκτός από την καθημερινότητά μας, η πανδημία έχει επηρεάσει σημαντικά και την προληπτική ιατρική», ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

«Είναι πολύ σημαντικό να τηρούνται οι εμβολιασμοί και από τους ενήλικες και από τους γονείς για τα παιδιά», είπε, υπενθυμίζοντας ότι «η σύσταση είναι 14 μέρες πριν ή μετά το εμβόλιο κατά της covid-19. Για τα παιδιά ο κίνδυνος παραμέλησης των εμβολίων είχε εντοπιστεί έγκαιρα και έχουν εκδοθεί σχετικές οδηγίες».

Αναφέρθηκε επίσης και στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που έχει αδειοδοτηθεί για ηλικίες άνω των 16 ετών και όπως είπε παιδιά με αυξημένο κίνδυνο μπορούν να το κάνουν.

«Το εμβόλιο της Pfizer προκύπτει ότι είναι σταθερό και σε υψηλότερες θερμοκρασίες, σαν του οικιακού ψυγείου», δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου, ενώ κατόπιν τόνισε: «Όσοι ασχολούνται με τα εμβόλια είναι ευτυχείς όταν ένα εμβόλιο δεν προστατεύει μόνο αυτόν που εμβολιάζεται αλλά και το περιβάλλον του».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News