Κοινωνία Σάββατο 20/02/2021, 15:09
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Δημόπουλος: Παρατηρείται μείωση κρουσμάτων στις ηλικίες που εμβολιάστηκαν

Θ. Δημόπουλος: Παρατηρείται μείωση κρουσμάτων στις ηλικίες που εμβολιάστηκαν

Αισιόδοξος για τα επιδημιολογικά δεδομένα και την επίδραση που έχουν οι εμβολιασμοί στην αντιμετώπιση της πανδημίας εμφανίστηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο δείκτης μεταδοτικότητας είναι οριακά κάτω από ένα, ενώ υπάρχει σταθεροποίηση των εισαγωγών σε μονάδες Covid. Εξάλλου, ανέφερε ως θετικό το γεγονός ότι «έως χθες εμβολιάστηκε το 6% του ελληνικού πληθυσμού».

«Βλέπουμε μια μείωση κρουσμάτων στις ηλικίες που εμβολιάστηκαν. Υπάρχουν συνθήκες για αισιόδοξη πρόβλεψη τις επόμενες εβδομάδες» είπε, χαρακτηρίζοντας ως «εφικτό» τον εμβολιασμό σημαντικού αριθμού ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων το επόμενο δίμηνο.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, υπογράμμισε ότι η βρετανική δεν παρουσιάζει πρόβλημα στα εμβόλια, σε αντίθεση με τη νοτιοαφρικανική. «Η αποτελεσματικότητα των εμβολιών στα άτομα που έχουν αυτό το στέλεχος είναι μειωμένη πάνω από 50%».

Ακόμα, έκανε λόγο για μείωση της πίεσης στις ΜΕΘ Covid, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι όταν αρχίσει η επαναλειτουργία των δραστηριοτήτων πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News