Κοινωνία Πέμπτη 18/02/2021, 16:57
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντός 3μηνου το εργοτάξιο του μετρό στα Εξάρχεια

Εντός 3μηνου το εργοτάξιο του μετρό στα Εξάρχεια

Εργοτάξιο του μετρό και στην πλατεία Εξαρχείων προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ενημερώνοντας τη Βουλή για την κατασκευή της γραμμής 4 «Άλσος Βεΐκου – Γουδή».

Οι πρόδρομες εργασίες, σύμφωνα με την ενημέρωση του αρμόδιου υπουργού, θα ξεκινήσουν εντός του επόμενου τριμήνου, καθώς έχει ήδη δοθεί το «πράσινο» φως από το Ελεγκτικό Συνέδειο.

«Ναι θα στήσουμε εργοτάξιο του Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Και νομίζω ότι αυτό πρέπει να το αποφασίσουμε και να το συμφωνήσουμε όλοι σε αυτή την αίθουσα», δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε καμία περιοχή της Αθήνας, πόσο μάλλον τα Εξάρχεια, χωρίς να δώσουμε πραγματική ευκαιρία για ανάπτυξη. Θυμηθείτε τι έγινε σε άλλες περιοχές, όπου πήγε το Μετρό. Για παράδειγμα το Γκάζι».

Πού θα «στηθούν» τα πρώτα εργοτάξια

Ο φάκελος για τις πρόδρομες εργασίες στη γραμμή 4 έχει ήδη εγκριθεί και επομένως, οι εργασίες των πρώτων εργοταξιακών χώρων μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα στους σταθμούς Βεΐκου, Κατεχάκη και Εξάρχεια.

Η νέα γραμμή, όπως επεσήμανε ο κ. Καραμανλής, θα αλλάξει το συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις εκατομμυρίων συμπολιτών μας, αφήνοντας παράλληλα ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι η μέγιστη ημερήσια μείωση των αυτοκινήτων υπολογίζεται σε 60.000 οχήματα, η μέση εξοικονομούμενη ημερήσια ενέργεια σε 1.216 μεγαβατώρες και η μέση ημερήσια μείωση του διοξειδίου του άνθρακα σε 318 τόνους.

Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή 4 θα έχει μήκος 13 χιλιομέτρων και θα περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς, με προοπτική ενσωμάτωσης και των γραμμών 1, 2 και 3, αλλά και μελλοντικών νέων γραμμών του τραμ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News