Κοινωνία Παρασκευή 5/07/2024, 19:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντώνης Ρέμος: Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος

Αντώνης Ρέμος: Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος

Ο τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να προβούν στις σχετικές διαδικασίες ώστε να πληροφορηθεί για την έρευνα περί φοροδιαφυγής και να δώσει εξηγήσεις, «αντικρούοντας τις αποδιδόμενες κατηγορίες». 

Χθες, το Αθηναϊκό Πρακτορείο είχε μεταδώσει πως ο οικονομικός εισαγγελέας είχε διατάξει έρευνα για «μεγάλου οικονομικού αντικειμένου φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων», σε βάρος γνωστού τραγουδιστή, για ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. 

Ο Αντ. Ρέμος αρνείται πως έχει διαπράξει οποιαδήποτε παρανομία. «Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου. Oλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους», σημειώνει μεταξύ άλλων ο γνωστός καλλιτέχνης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η Αρχή για το Ξέπλυμα προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή έπειτα από πολύμηνη έρευνα από την οποία προκύπτουν υπόνοιες για φοροδιαφυγή και αντίστοιχα ξέπλυμα παράνομου χρήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Αντώνη Ρέμου

«Eδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ τάχιστα να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Εναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου. Oλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους. Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ερευνα για φοροδιαφυγή – Τι απαντά ο γνωστός τραγουδιστής

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και λουκέτα για φοροδιαφυγή – Στην «τσιμπίδα» γνωστός τραγουδιστής

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News