Κοινωνία Δευτέρα 1/07/2024, 19:30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα συνεργασία ΕΛΣΤΑΤ – UNICEF για τα στατιστικά στοιχεία παιδιών στην Ελλάδα

Νέα συνεργασία ΕΛΣΤΑΤ – UNICEF για τα στατιστικά στοιχεία παιδιών στην Ελλάδα

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και η UNICEF ανακοίνωσαν ότι ανανέωσαν τη συνεργασία τους για την προώθηση της ανάλυσης δεδομένων και της παραγωγής στατιστικών που αφορούν τα παιδιά στην Ελλάδα.

Το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας σηματοδοτεί τη συνέχιση της παραγωγικής συνεργασίας τους που ξεκίνησε το 2016. Σκοπός της σύμπραξης αυτής είναι η ενίσχυση της διαθεσιμότητας αναλυτικών δεδομένων για τα παιδιά, και ιδίως για παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως τα παιδιά χωρίς γονεϊκή φροντίδα, τα παιδιά θύματα βίας, τα παιδιά με αναπηρίες, τα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες.

«Αποστολή και καθήκον μας στην ΕΛΣΤΑΤ είναι η ισότιμη και αμερόληπτη παρουσίαση των χαρακτηριστικών των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως τα παιδιά, στις στατιστικές μας, με σκοπό αυτές να αποτελέσουν εργαλείο άσκησης στοχευμένων πολιτικών. Χαιρόμαστε πολύ όταν συναντιούνται οι δρόμοι μας με διεθνείς
οργανισμούς, που συμμερίζονται και μπορούν να συνδράμουν την αποστολή μας» είπε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Αθανάσιος Κων. Θανόπουλος, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία αυτή.

«H συνέχιση της συνεργασίας μας με την ΕΛΣΤΑΤ -μια από τις πλέον αξιόπιστες ανεξάρτητες Αρχές στην Ελλάδα- είναι τιμή για εμάς. Η κοινή μας προσπάθεια θα
προωθήσει την παραγωγή στατιστικών στοιχείων εστιασμένων στα παιδιά και αποτελεί παράδειγμα για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναδείξουμε τα παιδιά και τις ανάγκες τους, ενισχύοντας την σύγκλιση της παραγωγής δεδομένων, της στατιστικής και της τεκμηριωμένης χάραξης πολιτικών» δήλωσε ο Διπλωματικός Εκπρόσωπος του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα Δρ. Ghassan Khalil και ευχαρίστησε την ΕΛΣΤΑΤ για τη διαρκή συνεργασία των δύο φορέων.

Με την ανταλλαγή μεθοδολογιών, εγχειριδίων και προτύπων ερωτηματολογίων, την από κοινού συμμετοχή σε εθνικές και περιφερειακές συναντήσεις και συνέδρια, κοινές δημοσιεύσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης, η ΕΛΣΤΑΤ και η UNICEF προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι κάθε παιδί στην Ελλάδα καταγράφεται στα δεδομένα, προωθώντας την ένταξή του στην κοινωνία και διασφαλίζοντας τα δικαιώματά του.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News