Κοινωνία Πέμπτη 23/05/2024, 09:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέρκυρα: Λειτουργική αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου και ανακαίνιση 3 Κέντρων Υγείας

Κέρκυρα: Λειτουργική αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου και ανακαίνιση 3 Κέντρων Υγείας

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για έργα σε κτιριακές υποδομές Υγείας στην Κέρκυρα. Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν σε επισκευαστικές εργασίες σε κτίρια του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας συνολικής αξίας 1.045.240 ευρώ. Ακόμη, θα υλοποιηθούν έργα ανακαίνισης και λειτουργικής και ενεργειακής αναβάθμισης στα Κέντρα Υγείας Λευκίμμης, Αγ. Αθανασίου – Αγρού και Αγ. Μάρκου, συνολικής αξίας 3.463.300 ευρώ.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Ιωάννης Καρβέλης και οι εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιρειών «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε» και «ΦΑΙΑΞ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Ε.Ε.», παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη.

“Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι σε συνεχή συνεργασία με τους ανθρώπους στο πεδίο και βέβαια τις υγειονομικές περιφέρειες”, τόνισε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, προσθέτοντας ότι “σε αυτόν τον αγώνα για την αναμόρφωση της πρόληψης και της υγείας στη χώρα μας είμαστε μαζί”, καλώντας όλες τις γυναίκες, στην Κέρκυρα και στα Επτάνησα και σε όλη τη χώρα, να μην αμελήσουν το sms που έχουν λάβει και να κάνουν την μαστογραφία τους, το τεστ παπ τους εντελώς δωρεάν.

Παράλληλα, η κα Αγαπηδάκη σημείωσε ότι “αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε σε εξέλιξη τη μεγαλύτερη αναβάθμιση των υποδομών υγείας στο ΕΣΥ από τότε που ιδρύθηκε, καθώς έχουμε σε εξέλιξη, 156 κέντρα υγείας σε διαδικασία ανακαίνισης σε όλη την χώρα, 45 εκατομμύρια για ενίσχυση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα κέντρα υγείας σε όλη την χώρα και παράλληλα αναπτύσσουμε 312 ιατρεία χρονίων νοσημάτων”.

Το ύψος των συμβάσεων που υπεγράφησαν ανέρχεται συνολικά σε 4,5 εκατ. ευρώ. Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 6η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας.Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News