Κοινωνία Παρασκευή 17/05/2024, 14:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Folli Follie: Η εισαγγελέας πρότεινε ενοχή των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

Folli Follie: Η εισαγγελέας πρότεινε ενοχή των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

Tην ενοχή του ιδρυτή της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσου και του γιου του Τζώρτζη, όπως και δύο ακόμη στενών τους συνεργατών ζήτησε στη δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο της εταιρείας η εισαγγελέας της έδρας Αικατερίνη Ρούμπη

Αντίθετα, πρότεινε την πλήρη απαλλαγή της Καίτης Κουτσολιούτσου και των υπολοίπων έξι κατηγορουμένων. 

Ειδικότερα, η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων και των Κουτσολιούτσων για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης που αποτελούσε και τη βάση της παραπομπής τους σε δίκη.

Για τον ιδρυτή της εταιρίας Δημήτρη Κουτσολιούτσο ζήτησε την καταδίκη του για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 

Για τον υιό Κουτσολιούτσο η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για χειραγώγηση αγοράς και νομιμοποίηση εσόδων, όχι κατ’ επάγγελμα. 

Τέλος, για μία στενή συνεργάτιδα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη για συνέργεια στη χειραγώγησης αγοράς και για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος, ενώ για το μεγαλόστελεχος της εταιρίας στην Ασία, Ιωάννη Μπεγιέτη, ζήτησε να καταδικαστεί για πλαστογραφία και συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News