Κοινωνία Δευτέρα 8/04/2024, 11:53
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βραυρώνα

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βραυρώνα

(upd) Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση, στο Μαρκόπουλο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί επί της οδού Αλκμήνης στην περιοχή Κήποι Βραυρώνας, και καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες ενώ δεν απειλούνται κατοικίες.

Στην κατάσβεσή της επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα ενώ νωρίτερα επιχείρησαν και 2 ελικόπτερα.

Υπενθυμίζεται ότι, οι Αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν έως και αύριο Τρίτη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών.

Σε σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου το Σάββατο 6 Απριλίου, στην οποία συμμετείχαν η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και περιφερειάρχες/εκπρόσωποι των Περιφερειών Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας, αποφασίστηκε όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας να είναι σε ετοιμότητα επιπέδου κατάστασης 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς) που σημαίνει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε επιφυλακή, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιούν περιπολίες, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και οι ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ.

Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων που οδηγούν σε δασικές εκτάσεις όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Οι Περιφερειακές Ενότητες θα έχουν σε ετοιμότητα τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες θα πραγματοποιούν περιπολίες, τις υδροφόρες καθώς και τα μηχανήματα έργου προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιά στο Λασίθι: Δεν υπάρχουν πλέον εστίες φωτιάς – Τρεις τραυματίες

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Βοιωτία και Ηράκλειο Κρήτης – Μάχη με τους ισχυρούς ανέμους στην Ιεράπετρα

Σε συναγερμό οι Αρχές το επόμενο τριήμερο για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News