Κοινωνία Κυριακή 31/03/2024, 22:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντός Απριλίου η προγραμματική σύμβαση για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεγαλόπολης

Εντός Απριλίου η προγραμματική σύμβαση για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεγαλόπολης

«Μέσα στον Απρίλιο, θα υπογράψουμε με το Υπουργείο Πολιτισμού, προγραμματική σύμβαση για την μελέτη και την κατασκευή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Μεγαλόπολης».

Αυτό, αποκάλυψε ο δήμαρχος της περιοχής, Κώστας Μιχόπουλος, στην διαδικτυακή του παρουσία και συνομιλία με τους φίλους του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Είπε, επίσης : ” Ζητήσαμε απ’ την Υπουργό, να αναλάβουμε εμείς, ως δήμος, την υλοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου, αφού, μέχρι τώρα, δεν έχει προκύψει κάτι από πλευράς Υπουργείου, λόγω του ημερολογιακού χρόνου που εκπνέει, απαραίτητη προυπόθεση που για να παραμείνει στο έργο το Υπουργείο. Το Μουσείο είναι να γίνει στο παλαιό γηροκομείο της πόλης. Μάλιστα, σχεδιάζουμε στον πάνω όροφο και φτιάξουμε και ένα ψηφιακό Μουσείο “.

Για το θέμα του Μουσείου, θα βρεθεί σε λίγες ημέρες στην Μεγαλόπολη, η ίδια η Υπουργός, ή κάποιο άλλο, ανώτερο στέλεχος του Υπουργείου, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος.

Ο Κώστας Μιχόπουλος, αναφέρθηκε και στις συζητήσεις που είχε με τον υπεύθυνο Υπουργό για τα θέματα του ΣΔΑΜ Νίκο Παπαθανάση.

Μίλησε για την ανάγκη να προχωρήσει η ενεργειακή κοινότητα του δήμου, να βελτιωθούν οι όροι στις προσκλήσεις, για οικονομικές ενισχύσεις των επιχειρήσεων της περιοχής, να προχωρήσει το επιχειρηματικό πάρκο του Ψαθιού, καθώς και να υπάρξουν άμεσα, συνδέσεις των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων της Μεγαλόπολης, με το φυσικό αέριο, μιας και η τηλεθέρμανση αποτελεί παρελθόν για την πόλη.

Ο δήμαρχος, στάθηκε και στα θέματα του χωροταξικού, του πολεοδομικού και των χρήσεων γης της περιοχής.

Γνωστοποίησε, ότι, σχηματίστηκε μία τοπική επιτροπή, επιστημόνων, η οποία και θα εργαστεί για να συντάξει ένα πόρισμα, το οποίο και ο δήμος θα αναλάβει να το προωθήσει και να το υλοποιήσει.

Τέλος, ο Κώστας Μιχόπουλος, αναφέρθηκε και στα έργα που είναι να γίνουν στο Αρχαίο Θέατρο της Μεγαλόπολης, αλλά και στον υπόλοιπο αρχαιολογικού χώρου.

Ισχυρίστηκε, ότι σύντομα, θα υπάρξει ανακοίνωση χρηματοδότησης για την αναστήλωση των κερκίδων του θεάτρου, ενώ, μίλησε και για σχέδιο σύνταξης μελέτης, για το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου (Αρχαίο Θέατρο, πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους και στην Αρχαία Αγορά).

Μάλιστα, αποκάλυψε, ότι θα κατασκευαστεί και μία γέφυρα για να γίνεται απρόσκοπτα αυτή η επαφή και αυτή η επικοινωνία των επισκεπτών με τις αρχαιολογικές αυτές ανακαλύψεις.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News