Κοινωνία Τρίτη 27/10/2020, 09:56
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Γ. Αγγελοπούλου ενημέρωσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης για τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στα ανώτατα δικαστήρια μετέβη σήμερα η Γιάννα Αγγελοπούλου προκειμένου να ενημερώσει για τις δράσεις, τους στόχους και το όραμα των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Η πρόεδρος της Επιτροπής αρχικά μετέβη στον Αρειο Πάγο, όπου συναντήθηκε με  την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και Βασίλειο Πλιώτα, αντίστοιχα, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας  Μαίρη Σαρπ και και τέλος μετέβη στο Ελεγκτικό Συνέδριο όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του δικαστηρίου Ιωάννη Σαρμά.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τρόποι συμμετοχής από πλευράς δικαιοςύνης  στις εκδηλώσεις της επετείου. Κατά την επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο συζητήθηκε η δράση που έχει προαναγγείλει το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο, με αφορμή την επέτειο, και τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν. Η δράση αφορά την εκπόνηση μελετών υπό τον γενικό τίτλο «Το Ελεγκτικό Συνέδριο, δημιούργημα της Επανάστασης του 1821».

«Η ανταπόκριση των Ελλήνων στο κάλεσμα για συνδιαμόρφωση του προγράμματος της επετείου είναι εντυπωσιακή. «Η Δικαιοσύνη της χώρας διαδραμάτισε στα 200 χρόνια της σύγχρονης ιστορίας μας έναν κομβικό ρόλο. Αποτέλεσε τον θεματοφύλακα του κράτους δικαίου και τον εγγυητή της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής. Στάθηκε δίπλα στον πολίτη, προστατεύοντας τα δικαιώματά του» δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου. Τόνισε δε ότι ήλεγξε τις πράξεις της διοίκησης, αποτρέποντας καταχρήσεις κρατικής εξουσίας, υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και συνέβαλε στην υπέρβαση κακοδαιμονιών και στην αποκατάσταση αδικιών.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News