Κοινωνία Τρίτη 27/10/2020, 08:50
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Προβληματίζει η αύξηση των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων σε νοσηλευτικό προσωπικό

Προβληματίζει η αύξηση των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων σε νοσηλευτικό προσωπικό

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, προβληματίζει η εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα, με σταθερά τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και ανησυχητική αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων, στους 95 από 84 την προηγούμενη ημέρα. Να θυμίσουμε ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 715 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα  31.496, καθώς και επτά θανάτους, με το συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο Covid-19 στα 581.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το γεγονός των αυξημένων κρουσμάτων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και σε κοινωνικές δομές και γηροκομεία.

Οι αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για την εξέλιξη της κατάστασης σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Ιωάννινα. «Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι πολύ σημαντικές για να δούμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση στη Βόρειο Ελλάδα», ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας όμως ότι προς το παρόν η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείνουν να καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πριν από τα μεσάνυχτα, ούτε να ληφθούν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των ατόμων άνω των 65 ετών και γενικά των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Παρά τις ανησυχίες και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε ορισμένες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αττική, η χώρα μας τα πηγαίνει καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, όπως τόνισε η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Σε τόσο δύσκολους καιρούς, είναι καλό να τονίζουμε και τα θετικά, που δείχνουν ότι οι προσπάθειες και συμμόρφωση των πολιτών αποδίδει καρπούς, ανέφερε η κ. Γκάγκα μιλώντας την ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News