Κοινωνία Τετάρτη 13/03/2024, 12:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός: Απαλλαγή Μίχου για βιασμό προτείνει ο εισαγγελέας – Ενοχή για 4 κατηγορίες

Κολωνός: Απαλλαγή Μίχου για βιασμό προτείνει ο εισαγγελέας – Ενοχή για 4 κατηγορίες

Την απαλλαγή του 55χρονου Ηλία Μίχου για βιασμό και μαστροπεία για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας που αγορεύει στη δίκη που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο Ηλίας Μίχος για σειρά άλλων αδικημάτων που σχετίζονται με την σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική έκδοση της ανήλικης.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας η αγόρευση του οποίου συνεχίζεται πρότεινε να απαλλαγεί ο βασικός κατηγορούμενος από τις κατηγορίες για: βιασμό, μαστροπεία σε οίκους ανοχής, και μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Αντίθετα, ζητήθηκε η καταδίκη του για: διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που είχε την εμπιστοσύνη της ανήλικης, οπλοκατοχή (είχε δύο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, και διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Η αγόρευση του εισαγγελέα συνεχίζεται και για τους υπόλοιπους 25 κατηγορούμενους.

Λόγω της διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών της δίκης δεν έγινε ακόμα γνωστό το πού θεμελίωσε ο εισαγγελέας την πρόταση του περί απαλλαγής και το πού περί ενοχής του βασικού κατηγορουμένου.

Ωστόσο η πρόταση περί απαλλαγής για τον βιασμό της ανήλικης προκαλεί αίσθηση καθώς το κορίτσι ήταν μόλις 12 ετών.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News