Κοινωνία Δευτέρα 19/02/2024, 16:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα μέτρα της Τροχαίας για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Τα μέτρα της Τροχαίας για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Eκτακτα μέτρα θα εφαρμόσει η Τροχαία ενόψει της καθόδου αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα, που θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους την Τρίτη στην πρωτεύουσα.

Τα τρακτέρ θα συνοδεύονται από περιπολικά και θα ακολουθήσουν συγκεκριμένο δρομολόγιο, ενώ στο Σύνταγμα θα παραμείνουν, σε οριοθετημένο χώρο, το πολύ για 24 ώρες, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Στις εθνικές οδούς τα τρακτέρ, που ήδη κατευθύνονται προς την Αθήνα, καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας και συνοδεύονται από οχήματα της Τροχαίας. 

Πού θα διακοπεί η κυκλοφορία – Η διαδρομή των τρακτέρ

Τα τρακτέρ ακολουθούν συγκεκριμένο δρομολόγιο τόσο από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πριν τη μετάβαση στην Αθήνα. 

Από αύριο η τροχαία θα εφαρμόσει τις εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

  • Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.
  • Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.
  • Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.
  • Τα οχήματα που θα κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες θα σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Λόγω των μέτρων, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Υπενθυμίζεται ότι η προσυγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 17:30 στην πλατεία Ομονοίας και στη συνέχεια στις 18:30 η πορεία θα κινηθεί προς το Σύνταγμα. 

Πηγή: Καθημερινή

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες: Την Τρίτη η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News