Κοινωνία Κυριακή 11/02/2024, 20:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

48ωρο κύμα κακοκαιρίας: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Βροχές, καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις, πολύ ενισχυμένοι και τοπικά θυελλώδεις νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι και αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης θα περιλαμβάνει το κύμα κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί και αύριο Δευτέρα

48ωρο κύμα κακοκαιρίας: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι μέχρι και 8 μποφόρ στο Αιγαίο πρόκειται να συνεχιστούν και αύριο Δευτέρα σε αυτό το 48ωρο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει και την Αττική.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo, κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, οι τοπικές χαλαζοπτώσεις, οι πολύ ενισχυμένοι και τοπικά θυελλώδεις νότιοι – νοτιοανατολικοί άνεμοι και οι αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Πού θα υπάρξει επιδείνωση

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / EAA, ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική επιδείνωση, και θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα Επτάνησα, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα της Πελοποννήσου.

Από αργά το βράδυ απόψε Κυριακή, θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και η Εύβοια.

Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά όπου το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος. Η βροχόπτωση κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

 

 

 

Αυξημένες συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης

Τη Δευτέρα 12/02 τα ισχυρά φαινόμενα που αρχικά θα επηρεάζουν αρκετές περιοχές, προοδευτικά θα εντοπίζονται κυρίως στη βορειοανατολική χώρα (με μεγάλα ύψη βροχής), στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα των Κυκλάδων και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Επίσης, βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη Δυτική Ελλάδα.

Νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 7-8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν προοδευτική εξασθένηση και θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News