Κοινωνία Τετάρτη 24/01/2024, 16:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Αθηναίων: Δράση ενημέρωσης για την παράνομη στάθμευση στην Αθήνα

Δήμος Αθηναίων: Δράση ενημέρωσης για την παράνομη στάθμευση στην Αθήνα

Δράση ενημέρωσης των πολιτών, γύρω από την παράνομη στάθμευση, ξεκίνησε χθες, Τρίτη, στην Αθήνα, από τη Δημοτική Αστυνομία και θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή. Αφορά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, όπως οι οδοί Αριστοτέλους, 3ης Σεπτεμβρίου, Πατησίων, Αχαρνών, Φιλολάου, Υμηττού, Σπύρου Μερκούρη, Πανόρμου και Λένορμαν. Η δράση πραγματοποιείται με μοτοσικλέτες και περιπολικά, που ενεργούν με αναμμένο τον φάρο και προβαίνουν σε ηχητικές προειδοποιήσεις με σφυρίχτρα ή σειρήνα, όπου αυτό απαιτείται. 

Οι οδοί Αμερικής, Σόλωνος και Ακαδημίας δεν εντάσσονται στον παραπάνω σχεδιασμό, διότι ελέγχονται σε καθημερινή βάση από τις δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας. 

«Η παράνομη στάθμευση δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων, προκαλεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και είναι αρνητικός παράγοντας για την καλή λειτουργία της πόλης. Η θετική και καλών προθέσεων δράση της Δημοτικής Αστυνομίας έχει σκοπό να αποτρέψει, με ενημερωτικό τρόπο σε πρώτη φάση, την παράνομη στάθμευση», ανέφερε ο κ. Δούκας και στη συνέχεια τόνισε:

«Η προσπάθεια αυτή είναι ενταγμένη στη δέσμευση της δημοτικής Αρχής να αποδώσει την πόλη στους κατοίκους της. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι θα είναι προσβάσιμοι σε όλους. Χρειάζεται λοιπόν, ταυτόχρονα με την εφαρμογή του νόμου, αλλαγή νοοτροπίας και εκπαίδευση των πολιτών, για μία σωστή οδική συμπεριφορά. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και σχετίζεται με λανθασμένες πρακτικές δεκαετιών. Η επίλυσή του θέλει δομικές λύσεις, που θα αλλάξουν ριζικά την κουλτούρα και τον τρόπο που κυκλοφορούμε στην πόλη».

Είναι ενδεικτικό ότι την πρώτη ημέρα της δράσης στις οδούς Αχαρνών, Αριστοτέλους και 3ης Σεπτεμβρίου, βεβαιώθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία 105 παραβάσεις, εκ των οποίων οι τρεις σε ράμπες ΑμεΑ κι έγιναν 120 απομακρύνσεις, ενώ στην Πατησίων, από την πλατεία Ομονοίας έως Σαρανταπόρου, βεβαιώθηκαν 169 παραβάσεις. Οι οδοί Αμερικής, Σόλωνος και Ακαδημίας δεν εντάσσονται στον παραπάνω σχεδιασμό, γιατί ελέγχονται σε καθημερινή βάση από τις δυνάμεις της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι περιπολίες θα συνεχιστούν από την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις προαναφερθείσες περιοχές, με την επιβολή όλων των προβλεπόμενων προστίμων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News