Κοινωνία Πέμπτη 2/11/2023, 13:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στη Βικτώρια

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς στη Βικτώρια

Ποινική προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος με αφορμή το βίντεο που προβλήθηκε στα ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα το οποίο καταγράφει αστυνομικούς να ξυλοκοπούν διαδηλωτή που είχαν ακινητοποιήσει και ήταν πεσμένος στο έδαφος, έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ, στην πλατεία Βικτωρίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανέλαβε η προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου θα αναζητηθούν το βιντεοληπτικό υλικό και όλα τα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει σε ποια ομάδα ανήκαν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να τους αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Η εισαγγελέας θα αναμένει πάντως και το πόρισμα της κατεπείγουσας ΕΔΕ που ήδη διατάχθηκε για την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού.

ΕΔΕ για το περιστατικό 

Παράλληλα, ΕΔΕ διετάχθη σχετικά με το περιστατικό. Σε δήλωσή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου αναφέρει:

«Σχετικά με υλικό που κυκλοφορείται από περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας, στο οποίο εμπλέκονται αστυνομικοί και συλληφθείς, θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να λειτουργεί με βάση τους νόμους και τους υπηρεσιακούς κανόνες. Για αυτό και θα διεξαχθεί κατεπείγουσα διοικητική εξέταση για την διαλεύκανση του περιστατικού, καταρχάς, και την απόδοση τυχόν ευθυνών σε δεύτερη φάση». 

Συνολικά η Αστυνομία από την Τρίτη έχει προχωρήσει σε 60 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ απελάθηκαν και οι 21 ακροδεξιοί Ιταλοί που είχαν έρθει αεροπορικώς στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News