Κοινωνία Πέμπτη 12/10/2023, 17:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Folli Follie: Ασκήθηκε αναίρεση στο βούλευμα που «ξεπαγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία

Folli Follie: Ασκήθηκε αναίρεση στο βούλευμα που «ξεπαγώνει» τα περιουσιακά στοιχεία

Εξελίξεις στην εξυγίανση της εταιρείας Folli Follie δημιουργεί η άσκηση αναίρεσης που ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, κατά του πρόσφατου βουλεύματος με βάση το οποίο αποφασίστηκε η αποδέσμευση μίας σειράς περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, με στόχο να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη «διάσωσή» της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροι οι οποίοι εκπροσωπούν τους ζημιωθέντες επενδυτές, είχαν καταθέσει αίτηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος που ενέκρινε την αποδέσμευση των δεσμευθέντων Περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

H αίτηση έγινε δεκτή από τον κ. Ζήση ο οποίος άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, η πλειοψηφία των μελών του, αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων της υπόθεσης, έκρινε ότι αν δεν αποδεσμευτούν τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie, επί της ουσίας η συμφωνία εξυγίανσης κινδυνεύει να καταστεί άνευ αντικειμένου, ενώ σε μία τέτοια περίπτωση κάνουν λόγο και για «προφανή κίνδυνο παύσης πληρωμών εκ μέρους της εταιρείας».

Επιπλέον, στην κρίση των δικαστών μέτρησε το γεγονός ότι η δίκη που μόλις άρχισε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, προβλέπεται να είναι πολύμηνη και αν δεν υλοποιηθεί η συμφωνία εξυγίανσης μπορεί να έχει σαφώς δυσμενείς επιπτώσεις ως προς τη βιωσιμότητα και της λειτουργίας της εταιρείας.

Υπό αυτό το πρίσμα, με μειοψηφία μίας δικαστικής λειτουργού, είχε γίνει δεκτή η αίτηση της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας και είχε διαταχθεί η αποδέσμευση συγκεκριμένων ακινήτων, αλλά και μετρητών που εκτιμάται ότι φτάνουν περίπου τα 31 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την άσκηση αναίρεσης από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, το κρίσιμο αυτό θέμα θα περάσει στα χέρια των αρεοπαγιτών, οι οποίοι με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την αποδέσμευση των επίμαχων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News