Κοινωνία Πέμπτη 5/10/2023, 13:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένουν χώροι πράσινου τα οικόπεδα της Κέκροψ στο Ψυχικό

Παραμένουν χώροι πράσινου τα οικόπεδα της Κέκροψ στο Ψυχικό

Τον πρώτο από τους τέσσερις χώρους πρασίνου στο Παλαιό Ψυχικό που η Κέκροψ ΑΕ ήθελε να χτίσει ανέκτησε ο Δήμος. Συγκεκριμένα δημοσιεύτηκε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (1608/2023) με την οποία έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης που υπέβαλε ο Δήμος Ψυχικού και ακύρωσε Προεδρικό Διάταγμα που μετέτρεπε το Οικοδομικό Τετράγωνο 161 του Ψυχικού από κοινόχρηστο χώρο σε οικοδομήσιμο.

«Η απόφαση αυτή μας δικαιώνει πλήρως και επιβραβεύει την πρωτοβουλία να κηρύξουμε με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την απένταξή του από το σχέδιο πόλης μας», σημειώνει ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης.

Η απόφαση του ΣτΕ χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο σημαντικές που έχει πετύχει ο δήμος και ειδικά για την προστασία του πολεοδομικού καθεστώτος του προαστίου. Θεωρείται δε λίαν θετική και για την υπόθεση τριών ακόμα οικοδομικών τετράγωνών του Ψυχικού (89, 137 και 145) για τα οποία ο δήμος έχει ακολουθήσει την ίδια οδό απένταξής τους.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και προηγούμενες πρωτοβουλίες του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου που ευοδώθηκαν και ειδικότερα η εξαίρεση του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού από το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό όσον αφορά τα ύψη και τους όρους δόμησης, η επιτυχής έκβασης της πολυετούς δικαστικής μάχης με την Κέκροψ για τα Τουρκοβούνια με την οποία κατοχυρώθηκαν 205 στρέμματα ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, η αποτροπή αλλαγής χρήσεων γης επί της Κηφισίας και Καποδιστρίου με την οποία θα επιτρεπόντουσαν επαγγελματικές δραστηριότητες, η σφράγιση ξενοδοχείου που είχε παρεισφρήσει παράτυπα στο Παλαιό Ψυχικό, η ίδρυση πολεοδομικού Γραφείου στο Δήμο και η αποφυγή έκδοσης οιασδήποτε νέας άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Νέο Ψυχικό.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Δήμος Αθηναίων: Μια παιδική χαρά στον αναμορφωμένο Εθνικό Κήπο

Δήμος Αθηναίων: Το Πάρκο Ελευθερίας επανασυστήνεται

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News