Κοινωνία Πέμπτη 31/08/2023, 15:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές σε Μαγνησία και Μεσσηνία – Μηνύματα 112 για εκκενώσεις

Πυρκαγιές σε Μαγνησία και Μεσσηνία – Μηνύματα 112 για εκκενώσεις

Αντιμέτωπες με πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Μαγνησίας και της Μεσσηνίας βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Στη Μαγνησία, μήνυμα από το 112 εστάλη για την απομάκρυνση των πολιτών από την περιοχή Ασπρες Πεταλούδες στο Βόλο, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος.

Στο μήνυμα που εστάλη στους πολίτες αναφέρεται: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Ασπρες Πεταλούδες απομακρυνθείτε προς Πανθεσσαλικό Στάδιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μεσσηνία: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση
Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση ξέσπασε στην περιοχή Ασπροπουλιά Μεσσηνίας, ενώ για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 14.00 και καίει σε έκταση με καλαμιές και χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς Καλαμάτα: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Ασπροπουλιά απομακρυνθείτε προς Καλαμάτα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News