Κοινωνία Πέμπτη 17/08/2023, 21:48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Αρνούνται τα πάντα οι Κροάτες – «Ήρθαμε για άλλο αγώνα…», λένε στις απολογίες τους

«Δεν είμαι οργανωμένος στην BBB της Dynamo, είμαι απλά φίλαθλος», κατέθεσε απολογούμενος 23χρονος από το Ζάγκρεμπ

Νέα Φιλαδέλφεια: Αρνούνται τα πάντα οι Κροάτες – «Ήρθαμε για άλλο αγώνα…», λένε στις απολογίες τους

«Δεν ξέρω τίποτα, δεν άκουσα τίποτα». Σε αυτό το τέμπο κινούνται οι απολογίες των Κροατών, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και προφυλακίστηκαν αφού πρώτα απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με όσα είπαν ενώπιον των ανακριτών και φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κ», οι συλληφθέντες αρνήθηκαν ότι είναι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και μέλη των επονομαζόμενων Bad Blue Boys ή BBB.

«Δεν είμαι οργανωμένος στην BBB της Dynamo, είμαι απλά φίλαθλος», κατέθεσε απολογούμενος 23χρονος από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. «Δεν γνωρίζω ποιος οργάνωσε το ταξίδι για να έρθουμε στην Ελλάδα. Δεν είμαι οργανωμένος στην BBB της Dynamo και δεν γνωρίζω εάν κάποιος από τους συγκατηγορούμενούς μου είναι», υποστήριξε ένας άλλος 22χρονος Κροάτης

Ίδια στάση τήρησαν όλοι οι κρατούμενοι. Στο ερώτημα των ανακριτών «γιατί βρέθηκαν στην Ελλάδα», είπαν ότι ταξίδεψαν στη χώρα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τη γαλλική Μαρσέιγ.

«Είδαμε με τους φίλους μου ότι παίζει ο Παναθηναϊκός και αποφασίσαμε να έρθουμε στην Ελλάδα για τον αγώνα», τόνισε 21χρονος Κροάτης. Το ίδιο ισχυρίστηκε συνομήλικος του: «Αρχικά στην Ελλάδα ήρθαμε για διακοπές, συνδυαστικά με τον αγώνα που θα παρακολουθούσαμε. Για εισιτήρια θα ψάχναμε εδώ στην Ελλάδα». 

Οι Κροάτες χούλιγκαν είπαν επίσης ότι το βράδυ της 7ης Αυγούστου πήγαν στο γήπεδο της ΑΕΚ προκειμένου να εμψυχώσουν τους ποδοσφαιριστές της Ντιναμό.

«Η προπόνηση ξεκίνησε περίπου στις 20.00. Εμείς φτάσαμε γύρω στις 21.00 με 22.00 και περιμέναμε να βγει το πούλμαν με τους παίκτες της Dynamo για να τους χειροκροτήσουμε. Όταν φτάσαμε μας επιτέθηκαν αμέσως», υποστήριξε νεαρός Κροάτης, δίχως να πείσει την ανακρίτρια που διέταξε την προφυλάκισή του, όπως και των υπολοίπων συμπατριωτών του. «Η Dynamo ανακοίνωσε μέσω κοινωνικών δικτύων ότι θα γίνει η προπόνηση και έτσι ενημερωθήκαμε», πρόσθεσε.

Σχεδόν στο σύνολό τους οι διωκόμενοι Κροάτες κατέθεσαν ότι επρόκειτο να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία, όχι των Αθηνών αλλά της Πάτρας.

Πάντως, στα πληροφοριακά δελτία της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (ΥΑΒΑΧ) αναφερόταν ότι οι Κροάτες χούλιγκαν θα φιλοξενούνταν από οπαδούς του Παναθηναϊκού σε τριώροφο κτίριο συνδέσμου τους, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Κατά τη διάρκεια των απολογιών όλοι τους αρνήθηκαν ότι ήρθαν σε επαφή με οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού. «Ποτέ δεν είχα κάποια επαφή με οπαδό του Παναθηναϊκού ή κάποιον Έλληνα γενικότερα», είπε ο ένας απ’ αυτούς. «Δεν έχω επαφές με οπαδούς του Παναθηναϊκού ή με Έλληνες γενικότερα», υποστήριξε ένας άλλος, μολονότι οι ίδιοι είχαν ισχυριστεί πως ταξίδεψαν στην Αθήνα για την αναμέτρηση ΠΑΟ – Μαρσέιγ. 

Οι ίδιοι υποστήριξαν ότι στάθμευσαν τα αυτοκίνητά τους στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη», καθώς από το διαδίκτυο έμαθαν ότι υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ στο σημείο και ότι φτάνοντας στη Νέα Φιλαδέλφεια δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ.

Ο ένας από τους συλληφθέντες περιέγραψε ότι μαχαιρώθηκε επτά φορές από οπαδούς της ΑΕΚ. Άλλος κατέθεσε ότι «στο φως είδα να γυαλίζουν τα μαχαίρια των οπαδών της ΑΕΚ και απομακρύνθηκα», ενώ ο 23χρονος Κροάτης, που φέρεται να συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι, είπε: «Όταν μας είχαν κάτω οι αστυνομικοί ένας απ’ αυτούς βρήκε πίσω μου στο οδόστρωμα ένα μαχαίρι, το οποίο θεώρησε ότι είναι δικό μου. Εγώ από την πρώτη στιγμή του είπα ότι αυτό δεν είναι δικό μου και δεν το έχω ακουμπήσει ποτέ». 

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA και τους προέδρους των ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Nέα πρόκληση από τον πρόεδρο της Κροατίας: «Αιχμάλωτοι πολέμου» οι χούλιγκαν – Πιο ήπια η θέση του πρωθυπουργού

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η άφιξη της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News