Κοινωνία Πέμπτη 3/08/2023, 16:33
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Πρώτη έκτακτη επιχορήγηση 300.000 ευρώ στο δήμο Σαρωνικού

Πυρκαγιές: Πρώτη έκτακτη επιχορήγηση 300.000 ευρώ στο δήμο Σαρωνικού

Την έγκριση χρηματοδότησης του δήμου Σαρωνικού με 300.000 ευρώ για τις πρώτες επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ο κ. Λιβάνιος ενημερώθηκε για τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε με το δήμαρχο Σαρωνικού, Χρήστο Γκίνη.

Ο κ. Γκίνης, ο οποίος συνοδευόταν στη συνάντηση από τον πρώην δήμαρχο, Πέτρο Φιλίππου, ζήτησε από τον υπουργό την άμεση αρωγή για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν.

Αναφέρθηκε επίσης στα σχετικά έγγραφα που έχει αποστείλει προς τα αρμόδια υπουργεία και αφορούν στα ζητήματα της αναδάσωσης και της συνολικής προστασίας της περιοχής.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η έγκριση της χρηματοδότησης αφορά τις πρώτες επείγουσες εργασίες, όπως η απομάκρυνση των καμένων υλικών και η λήψη μέτρων για την αποκατάσταση των χώρων εναπόθεσης ογκωδών και κλαδεμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Γκίνης αναφέρθηκε αναλυτικά στο σύνολο των αιτημάτων που είχε εκθέσει προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο οποίο ζητούσε την άμεση χρηματοδότηση του δήμου ως εξής:

500.000 ευρώ για την απομάκρυνση των καμένων δέντρων και της καμένης ύλης από τους οικισμούς που επλήγησαν.

1.000.000 ευρώ για την προμήθεια κορμοδεμάτων – κορμοφραγμάτων προκειμένου να πραγματοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές.

2.000.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη φωτιά.

250.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί δημοτικές υποδομές.

Ο κ. Λιβάνιος δεσμεύτηκε να μελετήσει και να ικανοποιήσει στο μέτρο του δυνατού τα αιτήματα του δήμου.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News