Κοινωνία Τρίτη 12/01/2021, 11:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταχύνεται ο σχεδιασμός για νέα κλειστή δομή στη Χίο

Επιταχύνεται ο σχεδιασμός για νέα κλειστή δομή στη Χίο

Την έκταση της ΒΙΑΛ, στην οποία στεγάζεται σήμερα το ΚΥΤ Χίου, καλείται να επιστρέψει στον δήμο Χίου το υπουργείο Μετανάστευσης με απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου. Σύμφωνα με το υπουργείο, η δικαστική απόφαση επιταχύνει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της δημιουργίας κλειστής / ελεγχόμενης δομής.

«Είχα δεσμευθεί προεκλογικά το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, καθώς η θέση της δομής εντός αστικού ιστού εμφανώς δημιουργούσε προβλήματα. Δομή που ως γνωστόν κατασκευάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση επιταχύνει την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο θέμα της δημιουργίας κλειστής / ελεγχόμενης δομής. Δομής που θα ανταποκρίνεται στις απαραίτητες προδιαγραφές αξιοπρεπούς προσωρινής διαβίωσης αιτούντων άσυλου και στις προδιαγραφές ασφαλείας προς όφελος των διαμενόντων, των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Δομής που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις δυσκολίες που δημιούργησε η ΒΙΑΛ» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης

Η νέα δομή θα πρέπει να λειτουργήσει εντός του 2021, σύφωνα με τον υπουργό. Ο ίδιος διαβεβαιώνει πως το υπουργείο «θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες διοικητικές και νομικές ενέργειες για το ομαλό κλείσιμο της ΒΙΑΛ, όταν λειτουργήσει η κλειστή / ελεγχόμενη δομή».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News