Κοινωνία Δευτέρα 17/07/2023, 14:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη με τις φλόγες σε Λουτράκι και Κουβαρά – Εκκενώνονται περιοχές

Μάχη με τις φλόγες σε Λουτράκι και Κουβαρά – Εκκενώνονται περιοχές

(upd) Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Κουβαρά Αττικής, στο Λουτράκι και στο χωριό Καπαρέλι στη Βοιωτία. Συνολικά στη φωτιά στην Αττική επιχειρούν 119 αστυνομικοί, ενώ παράλληλα 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα επιχειρούν στην πυρκαγιά στο Λουτράκι.

Για την πυρκαγιά στον Κουβαρά, δόθηκε εντολή εκκένωσηςγια τις περιοχές Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο προς Αθήνα. Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στον Νέο Κουβαρά, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας σε κοντινές περιοχές.

Ειδικότερα αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους:

  • Στην Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.
  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Ανάβυσσο.
  • Στη λεωφόρο Μαρκοπούλου από το ύψος της οδού Ιπποδρόμου προς τον Κουβαρά.
  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από την οδό Αγ. Παντελεήμονος στο ρεύμα προς Λαγονήσι.
  • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο.
  • Στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Μάχη με τις φλόγες σε Λουτράκι και Κουβαρά – Εκκενώνονται περιοχές-1

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:27 σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Νέου Κουβαρά. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στη Λεωφόρο Λαυρίου, από Λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.  Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, είπε στην «Κ» ότι πρόκειται για «πολύ δύσκολη επιχειρησιακά πυρκαγιά, καθώς είναι καθοδηγούμενη από ισχυρούς βόρειους ανέμους εντάσεως 7-8 μποφόρ».  

Για σπίτια που έχουν καεί στο Λαγονήσι κάνει λόγο ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, χωρίς ακόμα να μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό τους. «Η φωτιά κινείται διαρκώς απειλητικά και αυτή τη στιγμή είναι πάνω από τη Σαρωνίδα. Ο κόσμος πρέπει να φύγει άμεσα από αυτες τις δύο περιοχές με προσοχή και ψυχραιμία. Η παραλιακή έχει ήδη κίνηση» σημειώνει στην «Κ». 

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – 112 για εκκενώσεις οικισμών

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτια που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Λουτράκι. Εκδόθηκε μήνυμα 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Καλλιθέα, Πευκί και Ειρήνη. Σύμφωνα με πηγές, αυτή τη στιγμή απειλούνται σπίτια στον οικισμό Ειρήνη Λουτρακίου, ενώ εκκενώθηκε και η κατασκήνωση Sport Camp.

Η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία και στην νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης, Σπύρος Καραβούλης τόνισε στην «Κ» πως οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν προληκτικά λόγω «εγγύτητας» της πυρκαγιάς. Τα 900 παιδιά μεταφέρθηκαν σώα στο Κλειστο Γυμναστήριο Γαλανόπουλος του Δήμου Λουτρακίου. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωσης σε κέντρο αποκατάστασης.

Μιλώντας στην «Κ», ο δήμαρχος Λουτρακίου Γ. Γκιώνης κάνει λόγο για ένα μεγάλο μέτωπο που απειλεί πολλούς οικισμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο πραγματοποιήθηκε μια ασφαλής εκκένωση παιδικής κατασκήνωσης, ενώ αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης Κέντρου Αποκατάστασης. «Αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή» αναφέρει. 

Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, η φωτιά αναπτύσσεται με κατεύθυνση νότια και βορειοανατολικά της πόλης του Λουτρακίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το korinthostv.gr, λόγω της φωτιάς, σημειώθηκε έκτακτη διακοπή ρεύματος στην περιοχή της Καλλιθέας, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων των τριών γεωτρήσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του δικτύου ύδρευσης.

Λόγω της εξέλιξης, απευθύνονται εκκλήσεις στους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες.

Μάχη με τις φλόγες σε Λουτράκι και Κουβαρά – Εκκενώνονται περιοχές-2

Φωτιά στη Βοιωτία: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Καπαρέλι

Συναγερμός έχει σημάνει στο χωριό Καπαρέλι στην Βοιωτία καθώς φωτιά ξέσπασε τη Δευτέρα σε αγροτοδασική έκταση στην είσοδο του χωριού.

Στην περιοχή επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 16 οχήματα, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ένα πεζοπόρο τμήμα. 

Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί και σπρώχνουν τις φλόγες στο περιαστικό δάσος, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να κινδυνεύουν σπίτια.

Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδράμουν επίσης υδροφόρες του δήμου Θηβαίων αλλά και χωματουργικά μηχανήματα.

Σε επικοινωνία του με την «Κ» ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός έκανε λόγο νωρίτερα για «καλύτερη εικόνα στο πύρινο μέτωπο».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News