Κοινωνία Τετάρτη 14/06/2023, 22:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονικό χτύπημα στο υπουργείο Πολιτισμού

Το περιστατικό διερευνάται από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΠΟΑ

Ηλεκτρονικό χτύπημα στο υπουργείο Πολιτισμού

Εκτός λειτουργίας βρίσκονται από το πρωί, λόγω κακόβουλης επίθεσης, ο ιστότοπος και τα ηλεκτρονικά συστήματα των διοικητικών υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΠΟΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πρόκειται για απόπειρα παράνομης πρόσβασης στα ηλεκτρονικά του συστήματα, τα οποία τέθηκαν προσωρινά εκτός λειτουργίας, για λόγους ασφαλείας. Διαρροή δεδομένων λόγω της επίθεσης δεν έχει διαπιστωθεί ως τώρα.

Το περιστατικό διερευνάται από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΠΟΑ, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι αναγκαίες ενέργειες για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων του υπουργείου.

Νωρίτερα, μέσα στην ημέρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκε και ψεύτικος λογαριασμός του υπηρεσιακού υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Κουμεντάκη, με ανάρτηση η οποία μετέδιδε την αναληθή πληροφορία ότι πέθανε η τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη.

Λίγο αργότερα, ανάρτηση στον ίδιο λογαριασμό ανέφερε ότι ο πραγματικός διαχειριστής του είναι ο ιταλός δημοσιογράφος Τομάσο Ντεμπενεντέτι. Στο παρελθόν, ο Ντεμπενεντέτι είχε μεταδώσει τον «θάνατο» του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, μέσω λογαριασμού που υποτίθεται ότι ανήκε στην τότε υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Για το περιστατικό, αναφέρει σε διαδικτυακή ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ, έχει ενημερωθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News