Κοινωνία Κυριακή 22/01/2023, 20:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο αεροπλάνο της Rynair – Δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο αεροπλάνο της Rynair – Δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά η ειδοποίηση για βόμβα στο Boeing της Ryanair που είχε ξεκινήσει από την Πολωνία με 192 επιβαίνοντες. Υπήρξε τεράστια κινητοποίηση, καθώς ζεύγος ελληνικών F-16 συνόδευσε το αεροσκάφος στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης, όταν έγινε γνωστό το θέμα περί τοποθέτησης βόμβας ενεργοποιήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα σε έδαφος και αέρα.

Ειδικότερα, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο renegate το οποίο είχε ενεργοποιηθεί και τον Νοέμβριο με την πτήση της Emirates. Το εν λόγω πρωτόκολλο δημιουργήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ενεργοποιείται σε περίπτωση υψηλού και μη αναστρέψιμου κινδύνου.

Η πληροφορία για τη βόμβα υπήρξε από την ώρα που απογειώθηκε και στη συνέχεια σήμανε συναγερμός στο νατοϊκό στρατηγείο. Άμεσα δόθηκε εντολή σε ουγγρικά μαχητικά αεροσκάφη και σε ελληνικά F-16 να το συνοδεύσουν.

Το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα και μετέφερε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από 150 επιβάτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Ελ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία: «στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στο αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο.»

moneyreview.gr με πληροφορίες από kathimerini.gr και ertnews.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News