Κοινωνία Πέμπτη 18/05/2023, 11:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακόμη πιο κοντά στον Βοτανικό ο ΠΑΟ

Ακόμη πιο κοντά στον Βοτανικό ο ΠΑΟ

«Πράσινο φως» για την υπογραφή των συμβάσεων από τον Δήμο Αθηναίων και την εκταμίευση του προβλεπόμενου ποσού των 115 εκατ. ευρώ από πόρους του ελληνικού Δημοσίου για κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό άναψε η Digicom. Πρόκειται για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, που ελέγχει εάν οι όροι της ανάθεσης του έργου προσφέρουν κάποιο οικονομικό πλεονέκτημα στην κοινοπραξία των κατασκευαστικών εταιρειών που πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό ή είναι σύμφωνοι με τους όρους της αγοράς και δεν επιφέρουν επιπλέον κρατική ενίσχυση προς τις εταιρείες αυτές, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οπως τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, παρελήφθη χθες το «Comfort Letter» που επιτρέπει στον Δήμο Αθηναίων να υπογράψει τη σύμβαση, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του έργου του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. «Σήμερα επιλύθηκε η τελευταία εκκρεμότητα για την υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη του έργου της διπλής ανάπλασης και της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Εύχομαι σε όλους τους κατοίκους των Αθηνών και κυρίως στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού τα επόμενα χρόνια να απολαμβάνουν το νέο γήπεδο, που επιτέλους καταφέραμε να ξεκινήσει η κατασκευή του.

«Συγχαίρω τις υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που χειρίστηκαν το θέμα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, ευχαριστώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το “Comfort Letter” και προχωράμε για να δώσουμε στην Αθήνα ένα πολύ μεγάλο έργο, που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης», τόνισε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός, Αδωνις Γεωργιάδης.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για την άμεση υπογραφή των συμβάσεων απ’ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να αρχίσουν εν συνεχεία οι βασικές εργασίες μέσα στο καλοκαίρι, δηλαδή τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε μια τριετία, με στόχο να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στο νέο του γήπεδο, χωρητικότητας περίπου 40.000 θεατών, στην αρχή της περιόδου 2026-27 ή λίγο μετά την έναρξή της, όπως συνέβη και με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Τα έργα που αφορούν τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έναν χρόνο νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2025. Το γήπεδο της Λεωφόρου θα παραδοθεί στον Δήμο Αθηναίων μόνο όταν εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του νέου γηπέδου στον Βοτανικό και παραχωρηθεί προς χρήση στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Παράλληλα, θα «τρέξουν» όλα τα απαιτούμενα έργα υποδομών για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

«Πράσινο φως» για την ανάπλαση στον Βοτανικό – Πώς θα είναι το γήπεδο του ΠΑΟ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News