Κοινωνία Τετάρτη 6/01/2021, 21:06
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Reuters: Οι Έλληνες Χριστιανοί αψηφούν τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό

«Κανένας νόμος δεν μπορεί να μας διατάξει: Οι Έλληνες Χριστιανοί αψηφούν την απαγόρευση για τον κορωνοϊό»

Reuters: Οι Έλληνες Χριστιανοί αψηφούν τις απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό

Εκτενή αναφορά στη σημερινή λειτουργία των Εκκλησιών, παρά την απαγόρευση της ελληνικής κυβέρνησης, κάνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Κανένας νόμος δεν μπορεί να μας διατάξει: Οι Έλληνες Χριστιανοί αψηφούν την απαγόρευση για τον κορωνοϊό».

Παρά την έκκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητροστάκη, προς τις εκκλησιαστικές αρχές -γράφει το Reuters- οι ιερείς βρέθηκαν το πρωί στις Εκκλησίες, θέτοντας βέβαια όρια στον αριθμό των ανθρώπων που μπορούσαν να εισήλθουν στους Ναούς.

«Οι εντολές του κράτους είναι ένα πράγμα και η πίστη είναι ένα άλλο πράγμα» τονίζει η 38χρονη Στραυρούλα, η οποία έδωσε το «παρών» στην πρωινή λειτουργία σε Εκκλησία προαστίου της Αθήνας. «Κανένας νόμος δεν μπορεί να μας διατάξει τι θα κάνουμε».

Η αστυνομία, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων, βρισκόταν έξω από αρκετές εκκλησίες, αλλά δεν επενέβη, χρησιμοποιώντας «ήπια» μέτρα για να πείσει τους ανθρώπους να μην συνωστίζονται στο εσωτερικό των Εκκλησιών.

Παρόλα αυτά, σε όσες περιπτώσεις δημιουργήθηκε συγχρωτισμός, τότε επιστράτευσε μεγάφωνα, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν.

Η συγκεκριμένη προσέγγιση αποτυπώνει την απροθυμία της συντηρητικής κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να επιδιώξει την αντιπαράθεση με την Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία διαδραματίζει κύριο ρόλο στη δημόσια ζωή, προσθέτει μεταξύ άλλων το Reuters. 

«Εάν ένας ιερέας πάει να ευλογήσει τα ύδατα, χωρίς να υπάρχει κανένας άνθρωπος, τότε ποιο είναι το πρόβλημα;» διερωτάται μία από τους πιστούς, η οποία έδωσε το «παρών» στην πρωινή λειτουργία.

«Αν και η Ελλάδα έχει καταφέρει με μεγαλύτερη επιτυχία από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να περιορίσει τον κορωνοϊό, το σύστημα υγείας έχει παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης» καταλήγει η ανταπόκριση του Reuters. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News