Πολιτική Σάββατο 17/12/2022, 18:32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – Κ. Βελόπουλος: «Είναι προϋπολογισμός με ψεύτικα νούμερα»

«Όλοι οι προϋπολογισμοί από το 1974 έπεσαν έξω. Το ίδιο θα γίνει και με αυτόν τον προϋπολογισμό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Βουλή – Κ. Βελόπουλος: «Είναι προϋπολογισμός με ψεύτικα νούμερα»

«Όλοι οι προϋπολογισμοί από το 1974 έπεσαν έξω. Το ίδιο θα γίνει και με αυτόν τον προϋπολογισμό. Είναι προϋπολογισμός με ψεύτικα νούμερα. Εάν όμως ένας πολίτης κάνει λάθος στην φορολογική του δήλωση τιμωρείται με πρόστιμο ή και φυλάκιση. Αν κάνει λάθος ο υπουργός στον προϋπολογισμο δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Ο Καναδός οικονομολόγος Τζων Κένεθ έλεγε ότι η μόνη αξία των προβλέψεων των οικονομολόγων και των προϋπολογισμών, είναι ότι κάνουν τους αστρολόγους να φαίνονται αξιόπιστοι» σημείωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες δεν είναι αυτά που προτάσσετε όλοι σας. Η περιφέρεια ερημώνει. Τα παιδιά της δεν μπορούν να ζήσουν στον τόπο που μεγάλωσαν. Η πολιτική που ακολουθείτε είναι πολιτική συσσώρευσης της οικονομίας στην υδροκέφαλη πρωτεύουσα των 30.000 κομματικών τρωκτικών. Πείτε μου είναι αυτό αναπτυξιακό μοντέλο χώρας; Είναι αυτή χώρα που λέτε ότι θα αναπτυχθεί; Υπάρχει χώρα που έχει ερημώσει την περιφέρειά της και έχει αναπτυχθεί; Είναι επιτακτική η ανάγκη μιας νέας πολιτικής, για να σωθεί η περιφέρεια αλλά και η πρωτεύουσα της χώρας. Πρέπει να αρχίσει μια αντίστροφη τακτική. Πρέπει να αναζητηθούν τρόποι ώστε ο πληθυσμός να φύγει από το Λεκανοπέδιο για άλλες περιοχές της χώρας, όπου όμως θα υπάρχει εργασία και επίπεδο ζωής. Χρειάζονται κίνητρα, υποδομές και επενδύσεις για να σωθεί η αλλά και η Αθήνα.

Εμείς ως Ελληνική Λύση έχουμε καταθέσει προτάσεις. Έχουμε καταθέσει προτάσεις όλο αυτό το διάστημα για τους λιγνίτες, για τις εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, για τις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες αλλά και για τους οφειλές προς εφορία, ΕΦΚΑ, ταμεία κλπ. για τον πρωτογενή τομέα, για την άμυνα, για την οικονομία. Σε αντιδιαστολή με όλες αυτές τις προτάσεις που καταθέσαμε, εσείς δεν κάνατε τίποτα!

Είναι άμεση ανάγκη όμως, επιτέλους, της δημιουργίας ενός Ταμείου Εθνικής Ανάγκης, για την αξιοποίηση των «παγωμένων» εθνικών πόρων, δηλαδή των ελληνικών καταθέσεων σε τράπεζες της αλλοδαπής, που υπολογίζονται σε μερικές δεκάδες δις ευρώ. Το έκαναν πολλές χώρες της Ευρώπης και η Ιταλία και η Γαλλία. Αυτές οι καταθέσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις «πόθεν έσχες». Θα μπορούσαν λοιπόν να τοποθετηθούν αυτά τα κεφάλαια σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, που η λήξη τους θα ξεκινά μετά από 3 χρόνια και θα εκτείνεται μέχρι και μία 30ετία ή και περισσότερο.

Σε ό,τι αφορά τους φόρους, είναι απαραίτητη η μείωση των φόρων στα καύσιμα και το ρεύμα. Για το ΕΤΜΕΑΡ σας έχουμε ξαναπεί, όπως σας έχουμε ξαναπεί και για τον ΦΠΑ.

Αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων με εφαρμογή συστήματος ελέγχου εισροών – εκροών στα διυλιστήρια. Αλλά πού να πάτε στους φίλους σας! Εδώ δεν ελέγχετε τον Λάτση για την επένδυση στο Ελληνικό θα τον ελέγξετε για τα πετρέλαια; Ελέγχους στα σύνορα για την αποφυγή εισαγωγής λαθραίων καυσίμων. Ελέγχους στα πρατήρια.

Αναφορικά με την φοροδιαφυγή, πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή δεν πατάσσεται, αλλά μπορεί να εξαφανιστεί αν καταστεί ασύμφορη, δηλαδή αν όλα τα έξοδα των νομικών και φυσικών προσώπων εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, με έναν flat φόρο 10% για όλους», συνέχισε ο ίδιος.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News