Πολιτική Σάββατο 3/09/2022, 19:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον κατήφορο των απειλών

«Θα ενημερώσουμε άμεσα συμμάχους και εταίρους για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον κατήφορο των απειλών

H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:.

«Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του από τη Σαμψούντα όπου βρίσκεται με αφορμή εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή είχε καλέσει τους Έλληνες «να θυμηθούν τη Σμύρνη», προειδοποιώντας τους μάλιστα πως «το τίμημα θα είναι βαρύ» εάν εκείνοι συνεχίσουν όσα κάνουν.

«Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλώντας παράλληλα τους Έλληνες να ανατρέξουν στην ιστορία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ρ. Τ. Ερντογάν δήλωσε σήμερα, μεταξύ άλλων: «Πρέπει να ξέρουμε καλά ποιος είναι φίλος μας και ποιος είναι εναντίον μας. Η Αμερική στέλνει όπλα στην Αλεξανδρούπολη, στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή; Στέλνει αεροπλάνα; Προσπαθεί να μας απειλήσει με τα S-300 από εκεί; Εσύ Έλληνα για κοίτα την ιστορία. Κοίτα πίσω στην ιστορία. Αν πάτε πολύ παραπέρα, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μία πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη […] Δεν μας αφορά αν εισβάλετε στα νησιά […] Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ξέρετε, λέμε “Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ”».

Moneyreview με πληροφορίες από kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News